Profilom 2017. szeptember 26. Kedd - Jusztina

Csepregi Éva és Végvári Ádám gondoskodott a ’Holnap hajnalig’ tartó hangulatról az idei SpaTrend Expo megnyitóján

2016. 08. 31.
A Wellness 21. örömünnepéhez még az időjárás is kegyes volt, hiszen egyetlen felhő sem zavarta meg Csepregi Éva és Végvári Ádám koncertjét, az est fénypontját. A’80-as ’90-es évek feledhetetlen Neoton slágereit a két művésszel együtt kívülről énekelte minden vendég, és bár már kicsit álmosan, a legkisebbek is szívesen perdültek táncra, amikor felcsendült az Santa Maria, vagy a közismert Nyár van című dal.A bejáratnál egy forradalmian új masszázsmedence, az Endless Pools Fitness System köszöntötte a látogatókat, bemutatva a végtelen úszás valódi élményét. Az épületben a HotSpring és a Caldera Spas masszázsmedencéi már-már majdnem olyan fényesen csillogtak, mint Csepregi Éva a színpadon.A kiváló hangulatot Éva és Ádám felejthetetlen koncertjén kívül Gianni ínycsiklandó kültéri grillen készült harapnivalói, és a sejtelmes fényárban úszó, kényelmes bútorokkal berendezett kerthelyiség is biztosította.A megnyitó est most már csak szép emlék, azonban a SpaTrend Exponak még közel sincs vége! Ha a megnyitó vendégeihez hasonlóan Ön is a pezsgőfürdőzés szerelmese, látogassa meg a SpaTrend Expot szeptember 4-ig, és találja meg álmai masszázsmedencéjét!A SpaTrend Csapata hosszú évek tapasztalatával szívesen segít Önnek abban, hogy tájékozódjon a hatalmas masszázsmedence kínálatról és az ön otthonához és személyes igényeihez leginkább illeszkedő jakuzzit választhassa. A részleteket ide kattintva tudhatja meg. 

Gianni grillpizzája kiakasztotta az ízlelőbimbókat! Főzőshow és pizzadobálás a sztárséftől

2016. 04. 12.
Egy féltve őrzött pizzarecept, izgatott versenyzők, fantasztikus ételekkel jóllakatott közönség és persze rengeteg illatos grillfüst. Ilyen hangulatban telt az országos receptverseny első élő eseménye. Gianni és a pizzája mindent vitt: aki ott volt, biztos, hogy nem felejti el az ízét egykönnyen.  A Séf a Rácson receptverseny első élő eseményére gyűltek össze a versenyzők és a közönség a Broil King grillek sátránál szombaton az Otthon Design 2016 kiállításon. Az online séfverseny aktív indulói közül hatan is eljöttek a szabadfogású grillcsatára, ahol megnézhették a nyereményeket, élőben próbálgathatták a grilleket és persze értékes tanácsokat kaphattak a zsűritagoktól, akik magukat a legkevésbé sem meghazudtolva, a tét nélküli örömgrillezésen is igen szigorúan kóstoltak és értékeltek.A showt pedig egyértelműen az olasz sztárséf zsűritag, Gianni Annoni vitte: életében először ugyanis grillpizzát sütött, amelyet az összegyűlt közönségnek és versenyzőknek egy rögtönzött élő show keretében készített el.- Én imádok grillezni! De még nem próbáltam soha grillen pizzát sütni – most fogom itt kipróbálni előttetek.  Remélem jól sikerül majd, nem tudom, én teljesen a kemencéhez vagyok szokva. De meglátjuk – a grillek jók, jónak kell lennie a pizzának is. – mondta Gianni tésztagyúrás közben. És persze így is lett. Néhány perc alatt elfogytak a faszenes és gázgrilleken felváltva sütött pizzák, melyek a közönség szerint tökéletesek lettek. Gianni a pizzakészítés és s közönség szórakoztatása közben megosztotta a Séf a Rácson versenyzőivel a saját, féltve őrzött receptjét – de természetesen csak az összetevőket árulta el, a pontos mennyiségeket titokban tartotta, hiszen ennek a receptnek még szerepe lesz a versenyben…A versenyzők pedig szintén ínycsiklandó falatokat tettek a rácsra. A meghívó szerint mindenki hozhatott magával akár otthon előkészített alapanyagot is, de a helyszínen is kínáltak a szervezők sokféle nyersanyagot.Cooky például, aki már tavaly is döntős volt a versenyben, illatos, füstös texasi berbecue bordát készített. Ravazdi lány vegetáriánus étellel: grillezett mozzarellás céklájával állt a zsűritagok elé. Mortis a kapott alapanyagokból választott: baconbe tekert sertésszűzet készített. Ahogyan a  tavalyi győztes, BGE69 is, aki fűszeres szűzérméket tálalt töltött grillgombával. Míg Bobek és Szati  pedig mindketten pácolt, grillezett kacsamellet tálaltak a tányérjukra.Kis Sándor, a Miele séfje és Gianni egyenként kóstolt és kíméletlenül értékelt. Na és persze tanácsokkal látta el a versenyzőket, amik bőven rájuk is férnek, hiszen még csak most jön a java! A jelentkezők hamarosan megkapják első fordulós feladataikat: meghatározott ételeket, megadott alapanyagokkal kell készíteniük, fotózniuk, videóreceptet forgatniuk és még ki tudja mennyi minden vár rájuk a május 7-ei döntőig.Sok sikert, rácsra fel!  Értékeld te is a versenyzők ételeit, kattints és szavazz! Ha Te is grilleznél a versenyben egy profi grillkészülékért, jelentkezz!

Szereted a chilit és a jógát is? Akkor ezt próbáld ki!

2014. 06. 06.
A Chili jóga megszületése egy sajnálatos eseményhez köthető: Pártos Csillánál 2007-ben egy autoimmun betegséget diagnosztizáltak. Kezelőorvosa tanácsára beépítette a jógát a mindennapjaiba, majd a kedvező eredményeknek köszönhetően a gyógymódból szerelem lett. Néhány év múlva Los Angelesbe utazott, hogy tudását elmélyítse. A diploma megszerzése után egy újfajta hot jógát honosított meg itthon, amelyben az európai ember számára optimális elemek kerültek bele.  Csillát kérdeztük arról, mit tud a chili jóga, és mire van hatással a szervezetünkben? Milyen újításokat vezettél be?Infralámpákat működtetünk, amelyek 36-38 fok körüli hőmérsékletet adnak, így az izzadás nem csak a mozgás, hanem a hőmérséklet miatt is jelentkezik. Beindítja a faggyúmirigy működést, így az izzadás révén az összes méreganyag, salakanyag távozik a szervezetből, vagyis miközben edzünk, egyben infraszaunázunk is. Arról már nem is beszélve, hogy 600-800 kalóriát éget el csak az infra anélkül, hogy bármilyen mozgást végeznénk. Nálunk az órán tibeti hangtálak segítik a relaxálást – azt gondolom, ez sem megszokott. Nagyon fontosnak éreztem azt is, hogy a higiéniás elvárásoknak is teljes mértékben eleget tegyünk, ezért a padló vírus- és baktériumölő, a falakat ásványi kristály borítja, így az allergiásoknak is ideális. Az infra jótékony hatásai tetten érhetőek egy jógaóra során is?Igen, hiszen már az is sokat számít, hogy szemben más melegítéssel működő jógatermekkel, az infra nem keveri a port, és nem használja el az oxigént, ami még az allergiások számára is elviselhetővé teszi a hot jógát. De ne feledkezzünk el a gyulladáscsökkentő hatásáról sem, így a légúti megbetegedéssel küszködőknek is nagyon eredményes mozgásformát jelenthet. Miért ajánlanád a jógázást annak, aki még nem próbálta?Amikor összeállítottam ezt a szisztémát, kifejezetten szempont volt, hogy mindent érintsünk. Vannak olyan ászanák, amik az emésztőrendszer stimulálásán keresztül a kiválasztást segítik, más a pajzsmirigyre hat, a nyújtógyakorlatok a tartást javítják. Kevesen tudják, de ha valakinek a hátulsó combizma zsugorodik, akkor az billenti a medencét. Ha billen a medence, akkor a gerinc teljes statikája megváltozik, és abban a pillanatban kialakulhat egy porckorongsérv. A mindennapi ülőmunka, a görnyedés, a helytelen testtartás, a mozgáshiányos életmód mind azt eredményezik, hogy az ember gerince rossz irányba torzul. Az órán végzett gyakorlatok, a csavarások, lazítások a már kialakult rossz testtartást is képesek korrigálni. Visszaállítjuk vagy még jobb helyzetbe hozzuk a gerinc statikáját. Könnyűek ezek a gyakorlatok? Természetesen mindenki végezheti, és mindenki a saját szintjéhez mérten tudja majd tökéletesíteni a gyakorlatok kivitelezését. Csak gondoljunk bele, hogy egy-egy pozíciót 1-1,5 percig tartunk. Ez alatt feszül a test, dolgoznak az izmok – mind kemény izommunka. Közben az átfogó figyelem miatt sokkal rövidebb idő alatt tudod elérni azt a fajta fizikai jólétet, ami más sportnál egy hosszabb etap után következik be. Minden izmodat tartanod kell. Minden izmod dolgozik, amint nem figyelsz a helyes testtartásra, vagy nem jól lélegzel, kibillensz. Sokan tapasztalják, hogy óra közben roppan az ember nyaka, csípője vagy a térde, ami arra enged következtetni, hogy a lerakódások, meszesedések, vagy a helytelen testtartástól rosszul rögzült testrészeket is kimozgatják, amiket más sporttal nem lehetne elérni. Milyen hatások érhetők tetten?Sokan, akik vérnyomásproblémával küszködnek, a jóga hatására elhagyhatják az orvosságot – persze orvosi kontroll mellett. A szervezetünk tudja, hogy mi a jó neki, csak figyelni kellene a jelzéseire. Egy fejfájást nem lenne szabad letudni egy pirulával, meg kell nézni, hogy miért jelentkezik. Az órán a tanár nem csak azt mondja el, hogyan kell elvégezni a gyakorlatot, hanem azt is, miért végezzük azokat. Tudni fogjuk, melyik ászana mire hat, mit gyógyít, miben várhatunk javulást. De talán én vagyok az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy még egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség is tökéletesen karbantartható a Chili jóga gyakorlásával.

Szentgyörgyi Romeo:

2014. 01. 13.
Sokan kértétek, hogy ne csak hölgyekkel beszélgessek, hanem vegyek nagyító alá férfi közszereplőket is. Ezért is választottam Szentgyörgyi Romeot, aki profi személyi edző, hatszoros Világ-, és kétszeres Európa-bajnok, a legendás Pécsi Sasok tagja.-         Mesélnél a reggeledről? Hogyan indul egy napod? Imádok aludni. Szóval nálam általában – persze nem mindig – 11-kor indul a nap. Nagy hibám, de sosem szoktam reggelizni. Ahogy kinyílik a szemem, gyorsan összekapom magam, megeszek egy almát vagy narancsot, aztán útnak indulok. Kávézni sosem szoktam, inkább egy nagy pohár hideg vízzel kezdem a reggeleket.-         Személyi edzőként mennyi időt töltesz naponta edzéssel?Az aktív versenyzést több mint 10 éve befejeztem, viszont mindennapi életem része a sport. Van, hogy naponta akár tíz órát is az edzőteremben töltök. A tízből napi 3-4 órát az egyéni edzés teszi ki, ami után csoportos aerobikfoglalkozást tartok, ezen felül gyerekekkel is edzek. A kondi mellett imádok futni és kötelet mászni.-         Mit javasolnál annak, akinek nincs ideje edzeni?A mozgás nagyon fontos, ezért megfelelő időközönként sportoljunk.  Másoknak is azt szoktam javasolni, hogy nem kell mindennap 1-2 órákat edzeni. Elég, ha 20 percet szánunk mozgásra, de az az idő rendkívül intenzív legyen. Többek között, ha futni megyünk, akkor gyors legyen, hogy jól meghajtsuk a testünket.-         A vendégeidnek mit szoktál javasolni, hogyan étkezzenek?Mindig azt szoktam mondani, hogy ne edzés előtt kezdjünk el koplalni, hanem a maradék 23 órában. Fontos, hogy sportolás előtt szénhidrátot fogyasszunk, hiszen abból nyerjük az energiát.-         Mesélnél az étkezési szokásaidról?Ahogy említettem: nem szoktam reggelizni. Ebédre mindig meleg ételt fogyasztok, és mivel nagyon édesszájú vagyok, mindig bűnözök. A vacsorára viszont nagyon odafigyelek. Mivel éjszakára nem kell a szervezetnek a tápanyag, ezért mindig salátával, vagy valami könnyű étellel zárom a napot.-         Szoktál wellness hotelekbe járni? Melyik a kedvenc spa programod?Határozottan igen! Majdnem minden hónapban ellátogatok egy wellness hotelbe, így mondhatom, hogy az ország összes spa szállodáját ismerem. Mivel dédnagyapám tervezte a Széchenyi fürdőt, valószínűleg innen jön a nagy wellness szeretet is. Imádom a gyógyvizes medencéket és a szaunákat. Sokaknak ajánlom a szauna szeánszokat, abból is az illóolajas rituálét, ahol a vízbe kevert 100% tisztaságú illóolajat oszlat szét a szaunamester a kályhán. Az aromás forró levegő jó hatással van a lelkünkre és légúti betegségekre (vagy megelőzésükre is kiválóan alkalmasak).-         Ha jól tudom, life-coachinggal is foglalkozol. Ez mit jelent pontosan?Ez egyfajta életvezetési tanácsadást jelent. Hasonlóan a pszichológushoz, a szakértő nem megmondja, hanem kimondatja a pácienssel a problémát. Nagyon fontos, hogy megoldjuk a problémát, és csak a jelenre koncentráljunk. Vendégeimnél is szoktam alkalmazni, mert egy speciális kérdezéstechnikával rávezetem őket a megoldásra, így nem csupán a testükkel, hanem a lelkükkel is foglalkozom.
 Facebook
A szerkesztő ajánlata
A hét témája