A legjobb bőrhöz vezető út: avagy a tökéletes bőrápolási rutin keresése 1.

A tökéletes és szerethető bőrápolási rutin keresése trükkös vállalkozás. Sok próbálgatást és a különféle termékek és márkák tesztelését kell elvégeznünk, mire megtaláljuk azt, ami működik. És ami talán még fontosabb: együtt is működik.


Nagy rajongója vagyok az olyan bőrápolási rendszereknek, amelyek egymással összhangban dolgozva hozzák el a bőr számára a legjobb eredményt. Korábban próbáltam olyan termékeket, amik önmagukban jól működtek, de amikor más kozmetikumokkal használtam őket egyáltalán nem hozták ugyanazt a hatást, sőt akár még ártottak is – pl. kipattogzott bőr.

Szerencsésnek tartom magam, hogy kipróbálhattam pár igazán csodálatos terméket a !QMS Medicosmetics jóvoltából ezen írás kedvéért, amelyek – annyit mondhatok elöljáróban – mind harmóniában működtek egymással. Már az elején szeretném leszögezni, hogy mindig azok voltak a kedvenc bőrápolási márkáim, amelyeket orvosok vagy bőrgyógyászok állítottak össze, és a !QMS Medicosmetics ezen a területen sem okozott csalódást. Az termékcsalád alapítója és fejlesztője egy plasztikai sebész, aki a baleseti sérültek kezelésére specializálódott. Miután hosszasan tanulmányozta a sebgyógyulás módját és a bőrön át felszívódó termékek hegcsökkentő hatását,  előállt ezzel a termékcsaláddal. A kollagén az egyik legfontosabb alapanyag, amire fókuszált a doktor úr, ezért én is a Classic Collagen Set kipróbálásával kezdtem.

Mi az a Classic Collagen Set? Először is ott van az Exfoliant Fluid, ami egy hűvös, kék gél. Gyümölcssavak és enzimek koktélja, amit naponta egyszer kell felvinni a bőrre. (Először csak heti 3 alkalommal, a második héten ez felmehet 5-re, a harmadik héttől pedig minden nap kell használni.)  Segít leradírozni a bőrt és felkészíteni a nappali (Day Collagen) vagy éjszakai (Night Collagen) szérum felszívására. Minthogy 15 percig fent kell hagyni, majd lemosni az oldatot, szerintem jobb ezt este használni, amikor az embernek általában több ideje van a bőrápolási rituáléra.

Fontos, hogy még a kollagénes szérum előtt (ami az én esetemben az éjszakai kollagén) kell felvinni ezt a gélt, mert segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, amik ott ülnek a bőr felszínén és gátolják a felszívódást. Ez a termék teljesen megtisztítja a bőrfelszínt, hogy a következő kozmetikum gyorsabban felszívódhasson – mert az előkészített bőr gyorsabban fogadja be a hatóanyagokat és azok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, így növekszik a kollagén szérum hatékonysága. Logikus, ugye?

Az Exfoliant Fluid első használatakor tapasztalhatsz egy kis csípős, bizsergős érzést a bőrön, ami ki is pirulhat, de ez teljesen normális, csak azt jelenti, hogy készítmény végzi a dolgát, a bőr pedig hozzászokik majd egy idő után.

A szett, ahogy említettem, egy nappali és egy éjszakai kollagén szérummal érkezik, egyik értelemszerűen nappalra, a másik éjszakára való. A nappali kollagén egy finom, könnyű gél, amely pillanatok alatt beszívódik a bőrbe. Reggelente ez igazi áldás, mert ha neked is olyan rohanósak a reggeleid, mint nekem, akkor nincs időd sokat időzni egy-egy bőrápolási lépésnél. Ez egy hidratáló szérum, ami segít megtartani a bőr nedvességtartalmát, kisimítani az apró ráncokat és véd a környezeti károk ellen, ami egy nagy plusz az összes !QMS Medicosmetics termékkel kapcsolatban. Szóval, ha te is városi környezetben élsz és aggódsz a szennyezettség miatt, érdemes megismerkedni ezekkel a nagyszerű készítményekkel. A miértre majd később még részletesebben is kitérek.

A Night Collagen nyilvánvalóan egy éjszakai szérum, én ezt vittem fel az Exfoliant Fluid „maszk” (ahogy én szeretem hívni) alkalmazása után. A Night Collagen egy könnyű, narancsszínű gél, ami kicsit nehezebbnek érződik, mint a Day Collagen. Ami logikus is, ha belegondolunk, mert ezt éjszakára szánták, amikor a bőr regenerálódik. A szérum épp ezért minden elemében a helyreállítást és a megújulást képviseli, kollagénnel és erős fehérjékkel. Érdemes megemlíteni, hogy a szem környéken is bátran használható, így e mellé nem szükséges külön szemkörnyék ápoló szérumot felvinni.

Érdemes arról is megemlékezni, hogy a Classic Collagen Set egy 31 fős tesztelésen is átesett. A résztvevők 12 héten keresztül alkalmazták a három készítményt és a klinikai vizsgálatok szerint a bőr nedvességtartalma 264%-os, a ráncok csökkenése pedig 18%-os javulást mutatott. Igazán lenyűgöző!

A bemutató folytatása itt olvasható!

A cikk Jamie Rockers blogger írása, aki fizetett partneri kapcsolatban áll a !QMS Medicosmeticsel, de a cikk saját véleményét és meglátásait tartalmazza.