A legütősebb anti-aging összetevők

Az anti-aging termékek népszerűsége nem csökken, sőt, egyre több márka jelentkezik a ráncokat csökkentő és a fiatalos bőrképet visszaállító kozmetikummal. A növekvő kínálatban nem könnyű eligazodni, de ha megtalálod a megfelelő terméket, akkor valóban éveket faraghatsz le a bőröd korából. Milyen összetevőkre koncentrálj?


Kollagén

Az anti-aging termékek szupersztárja a kollagén, ami képes visszaforgatni az idő kerekét és újra feszessé, tömörré és fiatalossá változtatni a bőrt. Amennyiben képes felszívódni! Sajnos a kollagén egy óriásmolekula, ami alapvetően nem képes felszívódni a pórusokon keresztül, ezért a összetevők között olvasható kollagén még nem elég indok a vásárlásra! A kollagén bejuttatására többféle módszert létezik, de kevés olyan hatékony, mint a QMS Medicosmetics eljárása. Ez a levédetett technológia három részre bontja a kollagén molekulát, ami felszívódva újra összeáll és beépül a bőrszerkezetbe.

A felszívódás azonban még csak az első akadály, a kollagén típusa is kiemelten fontos. Az állati és növényi forrásból is előállított kollagén felszívódása és beépülése eltérő, illetve az is számít, hogy az állati kollagén mennyire van előkészítve. Az emberi kollagénnel 97%-ben megegyező kollagén az úgynevezett atelocollagen, amelynél egy eljárással eltávolítják a molekula "farkát" (telomer) a jobb biológiai hozzáférhetőség érdekében. Ennek köszönhetően ez a változat alkalmazkodik és kötődik a legjobban a bőrhöz! Ezt találod a QMS készítményekben is!

Niacinamid

A niacinamid vagyis B3-vitamin sokoldalú és rendkívül hatékony segítő a bőröregedés ellen vívott harcban. Gátolja a bőr öregedését, halványítja a hiperpigmentációs foltokat valamint fokozza a ceramid szintézist, ami erősebb, egészségesebb bőrgátat és jobb bőrhidratálást eredményez. Érzékeny, problémára, gyulladásra hajlamos bőr számára kifejezetten ideális. Javíthatja az akné, a rosacea és az atópiás dermatitis tüneteit is. Magas koncentrációban használva élvezheted bizonyítottan jótékony hatásait.

Hialuronsav

A hidratálók és az anti-aging termékek összetevői között is ott van ez régi ismerős. A hialuronsav rendkívüli vízmegkötő képességéről ismert, ami nemcsak segít hidratáltan tartani a bőrt, de a magas nedvességtartalom egyenes következtében a ráncok mélységét is csökkenti. Ez egy alapvetően rövid távú, de azonnal jelentkező feszesítő hatás, ami nem maradhat ki egyetlen anti-aging termékből sem. A QMS Medicosmetics nem is egyféle, hanem 3 különböző molekulasúlyú hialuronsavat használ, amit oldható kollagénnel párosít a tartós hatás elérése érdekében. Ez a NEOTEC A15® formula, amihez az állati eredetű kollagént a legkorszerűbb biotechnológiai eljárásokkal vonják ki, állatbarát módon. Ennek köszönheti magas tisztaságát és nagyfokú biztonságosságát. Ráadásul maximálisan megőrizi bőrfiatalító hatásait, ami a hilarunsavakkal kiegészítve még simábbá, feszesebbé teszi a bőrt, elősegíti a természetes megújulását és erősíti a bőr saját védelmét.

Palmitoyl peptidek

A peptidek (fehérjerészek) az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a bőrápolásban pozitív hatásaik miatt. A három, négy aminosavból álló különleges peptid a bőr saját megújuló folyamatait stimulálja, ezzel kényszerítve a bőrt, hogy az egyre lanyhuló kollagén, hialuronsav termelését felpörgesse. A QMS orvoskozmetikumok több palmitoyl peptidet is használnak a hosszú távú fiatalos hatás megőrzése érdekében. Ilyen a Palmitoyl Tripeptide-1, ami csökkenti a ráncok mélységét. A Palmitoyl Tetrapeptide-7, ami serkenti a sejttermelést és felgyorsítja a bőrregenerációs folyamatot. De megtalálod a Palmitoyl Tripeptide-38-at is a MATRIXYL synthe'6 néven a termékekben, amely fokozza a bőrmátrix 6 fő összetevőjének (kollagén I, III, IV, fibronektin, hialuronsav és laminin 5) termelődését. Ennek köszönhetően egyenletesebb bőrképet és kevesebb ráncot látsz majd a tükörben. Különösen a homlokon és szemkörnyéken lesz látványos a változás.

Ezek tehát azok az összetevők, amelyeknek előkelő helyen kell szerepelniük az összetevő listán, ha igazán komoly, tartós és látványos eredményt szeretnél elérni a bőrfiatalítás területén. Szeretnél még többet megtudni az anti-aging orvosi tisztaságú nagyágyújáról, a QMS Medicosmeticsről? Akkor kattintsd ide!