Hámlasztás a jó időben

A rendszeres és biztonságos hámlasztás kifejezetten jót tesz a bőrnek. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel segít fellélegezni a bőrnek, jobban felszívódnak a kozmetikumok hatóanyagai és serkenti az új bőrsejtek képzését. A hámlasztás után azonban érzékennyé és sérülékennyé válhat a bőr, ezért tavasszal és nyáron érdemes ezt a három dolgot betartani!


1. Gyengéd hámlasztás

Az erős orvosi peelinggel érdemes megvárni a borúsabb őszt vagy telet, de az otthoni hámlasztásnál is fontos mérlegelni, hogy mit bír a bőr. A fizikai. kémiai és biológiai peeling közül a leghatékonyabb és egyben legbiztonságosabb változat a tavaszi, nyári időszakban az enzimes vagyis biológiai peeling. A fizikai (szemcsés) hámlasztókat nehéz egyenletesen használni és a felkent anyag nem tesz különbséget ép és elhalt hámsejt között, ezért a használata irritálhat és egyenetlen hatást, barnulást hozhat magával. A kémiai vagyis savas hámlasztók érzékenyíthetik a bőrt, ami az erős napsütéssel kombinálva már okozhat problémát. Ha nem akarsz lemondani a savas peelingekről, akkor válassz kisebb koncentrációjú, BHA-PHA tartalmú savat, mint a Gentle Exfoliant Sensitive Skin. A savak sokkal egyenletesebben hatnak és a bőr tapintásra is puhábbá válik, a Gentle Exfoliant ráadásul akár minden nap használható és a hámlasztás mellett javítja a bőr szerkezetét, antioxidáns és antibakteriális hatású! Ugyanilyen hatékony, csak más hatású az enzimes peeling. A Skin Perfecting Exfoliant Enzyme Powder egy különleges enzim-komplexet tartalmaz, amely hámlaszt, véd és erősít. Megújítja a fáradt bőrt, védi a nedvességvesztéstől és erősíti a bőr természetes védőrétegét.

2. Kerüld az erős napfényt és a szoláriumot!

Ma már kétséget kizáróan tudjuk, hogy az erős napfény milyen erősen befolyásolja a bőr állapotát, kezdve a kiszáradástól, a korai bőröregedésen át, a sejtsérülésekig. Tavasztól tehát érdemes az erősebb fényvédőket favorizálni, különösen a déli időszakban. A napsugarak üveg túloldalán és az árnyékban is elérnek, sőt az erős szél sem csökkenti a sugarak károkozó hatását, ezért a biztonság kedvéért mindig, minden körülmény között tegyél fel magas faktorszámú UVA és UVB ellen is ható fényvédőt. Hámlasztás után ez fokozottan igaz, mert a hámlasztás után előbukkanó friss bőrsejtek még kiszolgáltatottak a környezeti hatásoknak és könnyen megjelenthet irritáció és hiperpigmentáció is.

3. Hámlassz este!

A hámlasztás és napfény rémpárosát úgy tudod a legkönnyebben elkerülni, hogy a hámlasztást az esti rutin részévé teszed. Ráadásul nem is kell minden nap használnod őket, bár minél idősebb bőrrel és lassabb sejtciklussal rendelkezik valaki, annál sűrűbben érdemes. A savas hámlasztót naponta, míg az enzimeset heti 2-3 alkalommal ajánlják használatra, és szerencsére egyik hatóideje sem haladja meg az 5 percet, így nem nyújtja túl hosszúra a bőrápolási rutinod. A hámlasztás után használhatsz erősebb szérumokat, hidratálókat, krémeket és szépen felszívódnak majd, a fényvédővel pedig ráérsz reggelig, ha addig nem hagyod el a házat. Ezért cserébe bőröd friss, üde, puha, sima tapintású és erős lesz.

A rendszeres hámlasztás következtében pedig az apró bőrhibák, ráncok is mérséklődhetnek a felpörgetett sejtcserélődés miatt! Ne mondj le erről a szuper módszerről még tavasszal se, ami az erős napsütés nehezíti a bőrápolást! Próbáld ki az Gentle Exfoliant Sensitive Skint és a Skin Perfecting Exfoliant Enzyme Powdert!