A szép bőr ezzel a lépéssel kezdődik

Az arcápolás tipikusan az a dolog, amit nem tanítanak nekünk, pedig a sokáig friss és üde bőr érdekében fontos a megfelelő módszer. Mire figyelj, hogy már a bőrápolási rutin legelső lépésénél a lehető legjobbat tedd a bőröddel?


A bőrápolási rutin alaplépéseiről itt írtunk bővebben, most csak a tisztításra koncentrálunk. Az arctisztítás nem tűnik egy bonyolult, tanulni érdemes folyamatnak, pedig itt is vannak apró trükkök, amivel maximalizálhatod a hatást.

1. Langyos víz

A lemosáshoz használj langyos vizet. A túl meleg irritálhatja a bőrt, míg a hideg összehúzza és elzárja a pórusokat, amiből éppen a szennyeződéseket akarod eltávolítani.

Próbáld ki az orvoskozmetikai anti-aging családot, hogy ragyojon a bőröd!

2. Lemosó tej

A gyengéd tisztításért, válassz lemosó tejet, amely kíméletlen a szennyeződésekkel, de kíméletes a bőrrel. Kellemes illatú terméket keress (hiszen naponta kétszer kell az arcra felvinni)! Olyat, ami nem tartalmaz ásványi olajokat. Ezek ugyanis eltömíthetik a pórusokat. A QMS lemosóteje minden bőrtípust tisztít és rögtön hidratál is! A Deep Gentle Cleansing Lotiont öröm használni és az eredmény is magáért beszél. A bőr érzetre frissebb lesz, tapintásra lágyabb és gyulladáscsökkentő allantoin tartalma miatt nyugtatja is a bőrt.

3. Ne kapkodj!

  A QMS lemosótejéhez hasonló magas minőségű bőrápoló tejeknek meg kell adni az időt, hogy a tisztítás mellett ápolhassák is a bőrt. Ezt a terméket például érdemes először víz nélkül felvinni és bemasszírozni a bőrbe. Majd egy kis, langyos vizet a kézen szétoszlatva megismételni az átdörzsölést. Ezzel a masszírozással nemcsak a bőr felszínéről távolíthatod el a sminket, az utca porát vagy az éjszaka folyamán bőrön át távozó anyagokat, hanem a pórusok mélyéről is. 

4. Szivacs a lemosáshoz!

A tej letörléséhez használj egyenetlen felületű, de puha szivacsot, ami ténylegesen leszedi a bőrről a felesleges koszt. Ez sokkal hatékonyabb, mint csak vízzel leöblíteni a bőrt, és a tisztítás is alaposabb, mélyebb lesz!

5. Hagyd a törölközőt!

Talán erről a legnehezebb leszokni, de az arctisztítás után nem kell a szárításhoz átdörzsölni a bőrt egy törülközővel. Egy jó tisztító már elvégezte a munkáját. Nem maradt kosz a bőrön (ha mégis úgy érzed, használd kétszer a lemosót), ezért nincs szükség a bőr sikálására. Sőt, ezzel csak megsértenéd a még ép, egészséges bőrsejteket, ami a legkevésbé sem cél. Használj inkább papír törlőkendőt, amivel lágyan felitathatod a felesleges nedvességet a bőrről mielőtt tovább haladsz a bőrápolásban.

Ez a pár perces rituálé segít felkészülni a napra vagy éppen a lefekvésre, és megadja azt az alapot, amire a krémeket és szérumokat felviheted. Ha a pórusok nem elég tiszták, úgy sem szívódik fel még a legdrágább krém sem!