Használja ki a kialakult helyzetet és erősítse meg családi kötelékeit

Ha szerencsénk van és megtehetjük, hogy otthon maradjunk, akkor a home office mellett igyekezzünk családunkkal is több minőségi időt tölteni. Ebben a kényszerhelyzetben próbáljunk meg pozitívak maradni és a rohanós, kaotikus napok után lassuljunk le egy kicsit, társasjátékozzunk, beszélgessünk, relaxáljunk együtt.


Természetes, hogy a jelenlegi, ismeretlen és bizonytalan helyzetben mindannyian feszültebbek, frusztráltabbak vagyunk – e negatív érzelmek ellen két szuper dolgot tudunk ajánlani: az elfogadó és szeretetteljes családi közeg és a mindennapos relaxálás és ellazulás csodákra képes. A masszázsmedence tökéletes helyszín arra, hogy újra egymásra találjunk családtagjainkkal: a meleg, biztonságos – és szerencsére legtöbbször kütyümentes – közegben könnyebben megnyílunk és túllépve a mindennapi problémáinkon könnyebben tudunk igazán a másikra figyelni. Mindenképpen jó választás akár pici gyermekeinkkel, akár kamaszainkkal, akár egyszerűen csak a párunkkal szeretnénk egy kis minőségi időt együtt tölteni.

A kisgyerekek imádják a vizet, imádnak pancsolni és hancúrozni benne, ráadásul egy masszázsmedencében attól sem kell tartanunk, hogy esetleg megfázhat a hűvös vízben. Egy kiadós medencézés jó alternatívája lehet az egyébként megszokott, de a jelenlegi körülmények között kerülendő játszóterezésnek. A vízben való játék kellemesen elfárasztja az apróságokat, így könnyen megy majd az esti elalvás is.

Tipp: minden medencetulajdonos kötelessége odafigyelni, hogy a víz minősége megfelelő legyen, de kisgyermekes családoknál ez hatványozottan igaz!

Kamaszkor igazán nehéz időszak egy gyermek életében: gyermekeinkben rengeteg frusztráció, félelem alakulhat ki, számukra is fontos az ellazulás és relaxálás, illetve egy olyan biztonságot sugárzó családi közeg kialakítása, melyben önmaguk lehetnek. A „kütyümentes” masszázsmedence tökéletes helyszín egy komolyabb beszélgetésre tini gyermekünkkel, hiszen tudjuk, hogy a víz nemcsak a testre, de a lélekre is jótékony hatással van.

Tipp: Különösen érdemes elbeszélgetni kamaszainkkal a jelenlegi helyzetről, hiszen ők már nagyjából értik, hogy mi történik, így bennük is kialakulhat – akár irreálisan nagy – félelemérzet, szorongás. Hagyjuk őket beszélni, kérdezni, válaszoljunk őszintén, keressünk hiteles forrásokat és nyugtassuk meg őket, még akkor is, ha nem tűnnek ijedtnek vagy frusztráltnak, hiszen sok kamasz nehezen mutatja ki az érzelmeit.

A páros masszázsmedencézés talán a legkézenfekvőbb módja a jakuzzizásnak, mégis sokan elfelejtik, hogy milyen pozitív hatása van kapcsolatunkra egy-egy kettesben töltött órának. Zárják ki a külvilágot, kapcsolják ki a telefonokat és egyszerűen élvezzék egymás társaságát – úgy, mint régen.

Tipp: A most kialakult helyzetben fontos dolog, hogy folyamatosan értesüljünk a legújabb hírekről, de a fertőzéssel foglalkozó cikkek folyamatos olvasgatása rossz hatással van mentális egészségünkre. Korlátozzuk ezen hírek olvasását napi kettő vagy maximum három alkalomra (pl. reggel, délben, este), így elkerülhetjük, hogy az egész napot szorongással töltsük.

Eldöntötte, hogy meglepi családját egy masszázsmedencével, de még nem tudja, hogy milyet válasszon? Kattintson ide és válassza ki biztonságosan az igényeinek legmegfelelőbb medencét!