Kapcsolja ki, hogy kikapcsoljon – miért fontos a kütyü nélküli, minőségi együtt töltött idő?

Családunkkal, szeretteinkkel töltött idő - néha úgy tűnik, hogy ez olyan luxus, amelyet ritkán élvezhetünk. A legtöbb napon az életünk csak megy-megy, és mire a fejünk este végre a párnához ér, rájövünk, hogy egyáltalán nem töltöttünk minőségi időt azokkal, akik a legfontosabbak számunkra. Ha ez ismerősen hangzik, itt az ideje, változtasson és kilépjen a mindennapi kötelezettségek állandó forgatagából. A minőségi, együtt töltött idő felbecsülhetetlen értékű és pár apró trükk és változtatás bevezetésével könnyen összehozhatja a családot, nap mint nap.


Miért is fontos a családunkkal töltött idő? Amikor senki sem a telefonját nyomkodja vagy a tévét nézi? Számos kutatás bebizonyította, hogy azon családok gyermekei, akik napi rendszerességgel töltenek kütyümentes időt együtt, jobban teljesítenek az iskolában és kisebb eséllyel keverednek „rossz” társaságba. A közös családi tevékenységek csodálatos lehetőséget nyújthatnak arra, hogy tanítson és segítsen gyermekének a tanulásban anélkül, hogy a gyerekek az iskolai nyomás alatt éreznék magukat. Gyermekei folyamatosan tanulnak Öntől, többek között azt is, hogy hogyan legyenek egy nap maguk is jó szülők, ezért soha ne hagyja ki a lehetőséget, hogy jó példát mutasson.

Emellett a kutatások azt is alátámasztják, hogy minél több időt tölt gyermekeivel, annál nagyobb mértékben gyakorol hatást a jövőbeli döntéseikre, legyen ezek életmódbeli, életvezetési vagy magánéleti döntések, az Önök által mutatott jó példa eszükbe fog jutni.

De hogyan tud napi 20-30 perc kütyümentes, bensőséges és zavartalan időt biztosítani? Egy masszázsmedence tökéletes megoldás erre, hiszen a víz miatt mindenkinek kint kell hagynia a telefonját, a meleg víz ölelő közege segít a relaxációban és a frusztrációk oldásában, a viszonylag kis terület pedig szó szerint közel hozza a családtagokat.

Ha kicsit nehezen megy eleinte ez az igen intim és szoros együttlét, oldja a hangulatot pár trükkel:

  1. Játszanak barkochbát, „Amerikából jöttem”-et vagy szókígyót, de akár énekelhetnek, mondókázhatnak is. A lényeg, hogy elkezdjenek kommunikálni egymással, innen már egyszerűen továbbléphetnek a napi legjobb és legrosszabb események átbeszélésére vagy az esetleges egyéni vagy családi problémák megvitatására.
  2. Ha a szójátékokat nem kedvelik, akkor keressenek olyan játékokat, amelyek teljesen műanyag elemekből állnak, esetleg mágnesesek, így nem kell aggódnia amiatt, hogy játék közben egy-két játékfigura „elszalad”.
  3. Hallgassanak együtt hangoskönyvet vagy mesét, novellát, majd beszéljék meg, értelmezzék a hallottakat.
  4. Nézzenek együtt hullócsillagokat, teliholdat vagy csak figyeljék a természetet. Ilyen helyzetben könnyű őszintén, odafigyelve fordulni a többiek felé.

Ha a rohanó hétköznapokban nem jut elég ideje a családjára, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy változtasson. Szervezzen közös családi tevékenységeket, így megőrizheti azt, ami a legfontosabb az Ön számára. És ha úgy tervezi meg a programokat, hogy a masszázsmedence is fontos szerepet kapjon bennük, akkor a családja még inkább örülni fog ezeknek a randevúknak.

Kipróbálna egy masszázsmedencés családi programot? Esetleg már eldöntötte, hogy megvásárolja álmai jakuzziját, de még nem tudja, hogy pontosan milyen funkciókkal rendelkezzen vagy mekkora legyen? Esetleg a telepítéssel kapcsolatban lenne kérdése? Vegye fel a kapcsolatot a SpaTrend szakértőivel, akik szívesen válaszolnak minden kérdésére, sőt, előzetes egyeztetés után még ki is próbálhatja a masszázsmedencéket.