3 meglepő alapanyag a grillen, amit ne hagyj ki

A grillezés egy végtelen variációkra épülő kreatív játék, aminek fődíja: rengeteg tapasztalat, és ha szerencsések vagyunk, akkor egy finom ebéd. A tűzön sütés minden alapanyagnak jót tesz, még azokkal is csodát művel, amiket normális körülmények között eszünkbe sem jutna megsütni. Jöjjön három igen szokatlan grill alapanyag!


Zöld paradicsom

A sült, zöld paradicsom nem csak egy filmcím többé, hanem egy a grillreceptek népes táborának üde színfoltja között. A kemény húsú, zöld színű paradicsom kiváló és enyhén édeskés ízhatást kap a grilltől, ezért köretként érdemes kipróbálni. A vastag szeletekre vágott paradicsomokat némi sóval, borssal történő kezelés után pár percig állni hagyjuk, majd a maguk pőreségében rácsra dobjuk őket. Pár perc alatt, amikor megjelennek a grillcsíkok, le is lehet kapkodni őket a rácsról.

Római saláta

A friss saláták is egészen új értelmet nyernek, ha egy részüket a grillre dobjuk. A római saláta kifejezetten alkalmas erre, de a kalandszerető felfedezők kísérletezhetnek endíviával, fejes salátával és fejes káposztával is. A sózott saláta hamar megsül a grillen, enyhén karamellizálódik, míg belül ropogós marad. Nagyon jól megy hozzá bármilyen tejfölös, tejszínes, majonézes szósz, amivel nagyvonalúan meg lehet locsolni.

Görögdinnye

A gyümölcsök grillezése nagyon izgalmas fejezete a kültéri sütésnek, de a vízben gazdag görögdinnye feltehetően nem lesz az első próbakörök alanyai között. Pedig létezik ehhez is recept, ami némi fűszeren kívül csak háromszög alakúra vágott, vékony görögdinnye szeleteket tartalmaz. A görögdinnyét a leírás szerint enyhén be kell olajozni, majd mehet rá egy pici só, bors és némi aprított vöröshagyma. Ezután 5 perc sütés oldalanként, és kész is a sült dinnye. Feta sajttal kiváló.