Az Alfa Forni kemecében is készíthetsz grill ételeket, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez a csirkecomb.

Baconbe tekert csirkecomb sajttal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Baconbe tekert csirkecomb sajttal

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 5 db csirkecomb filé
  • 100 g mozzarella
  • 24 szelet bacon
  • 1 marék snidling
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A combfiléket vágjuk ketté és sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A sajtot kockázzuk fel.
  3. Egy muffin sütőbe vagy puding formába tegyünk keresztbe és hosszába bacon szeleteket. A mélyedésbe tegyünk egy darab csirkét, rá a sajtot és csomagoljuk be a baconbe.
  4. Fordítsuk meg és így tegyük egy sütőpapírral lefedett sütőlapra. Ismételjük meg a többivel is.
  5. Az Alfa Forni kemencét melegítsük fel 170 °C-ra és tegyük be sülni.
  6. Amikor a bacon már szép ropogós, mérjük meg a csirke belső hőjét. Ha ez elérte a 74°C-ot, vehetjük is ki. Ha még nem, akkor tegyük a tepsit messzebb a tűztől és süssük tovább az ételt.
  7. Tálaláskor a frissen aprított snidlinggel megszórva kínáljuk a csirkéket.