Minden grillpartin van néhány vendég a nehezebb közönségből, akik nem szeretnek vagy nem ehetnek mindent. Ez a karamellizált hagymás szendvics biztos utat talál a válogatósak szívéhez is. Gyerekeknek bourbon nélkül!

Bourbonben karamellizált hagymás szendvics

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Bourbonben karamellizált hagymás szendvics

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db lila hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek barna cukor
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 3 ek vaj
  • 700 g sajt
  • 16 szelet kenyér
  • 2 ek bourbon

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A hagymákat szeleteljük vékonyra.
  3. Egy öntöttvas edényt tegyünk fel a grillre és melegítsük elő benne az olajat.
  4. Az olajban karamellizáljuk le kicsit a hagymát, majd amikor már szép színe van (15-20 perc), adjuk hozzá a cukrot, a sót, borsot és a bourbont.
  5. Keverjük bele a vajat is és hagyjuk, hogy szépen összeálljon a hagyma.
  6. Közben a kenyereket vajazzuk meg.
  7. A nyolc felé osztott sajtból készítsünk pogácsákat és nyomjuk rá a kenyérre. Lapátoljunk rá 1-2 evőkanálnyit a hagymából is, majd zárjuk le a szendvicset egy kenyérrel.
  8. A szendvicseket tegyük fel a grillre és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg a kenyeret és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon. Egy spatulával le is nyomhatjuk sülés közben, hogy jobban összeálljon a szendvics.
  9. Ha tálalás előtt falatnyi darabokra vágjuk, remek előétel lesz belőle partikhoz.