Grillezett desszert a vacsora lezárásaként. Nagyon omlós, csokis és nyáron egy gombóc fagyival is feldobható.

Brownie a grillről

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Brownie a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokis tortabevonó
  • 110 g vaj
  • 3 db tojás
  • 100 g liszt
  • negyed kk sütőpor
  • 2 ek olaj
  • 200 g cukor
  • 2 kk vanília kivonat
  • negyed kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Csak az egyik oldalon kapcsoljuk be az égőt.
  2. Keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport egy kisebb tálkában.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott csokit és vajat, majd keverjük addig, amíg szép sima lesz a tészta.
  4. Ha már nem túl meleg a keverék, adjuk hozzá a tojásokat és a cukrot.
  5. Végül ízesítsük a vanília kivonattal.
  6. A jól elkevert tésztát öntsük egy tűzálló tálba és tegyük fel a grillre.
  7. 35-40 perc alatt süssük készre. Belül még legyen puha, de már ne ragadjon a tészta a hurkapálcára.
  8. Felvágás előtt pihentessük 10 percig.