Borbás Marcsi kertje folyamatosan ontja magából a szezonális zöldségeket. Ezúttal a többféle cukkini, a krumpli és az uborka van soron. Ennyi friss finomság után jöhet egy egészséges fogás is lazacból, ami egészen különleges módon, cédrus lapon készül.


 

Cédrus lapon sült lazac Borbás Marcsitól

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Cédrus lapon sült lazac Borbás Marcsitól

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 2 csipet só
  • 2 marék saláta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 kk vaj
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2 kk citromlé

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 150-200 fokra.
  2. A cédrus lapot áztassuk be meleg vízbe, hogy ne égjen meg a grillen nagyon és épp megfelelő füsttel lássa el a lazacot. Erre szánjunk legalább fél órát.
  3. A lazacot sózzuk be, tegyük a falapra, majd mehet is a meleg grillre.
  4. Süssük addig, amíg a húsa gyönyörű rózsaszínűvé válik és egy villával is könnyedén szétválaszthatjuk a húsát.
  5. Tálaláskor tegyünk egy kiskanál vajat mindkét szeletre.
  6. A friss salátát halmozzuk a lazac mellé, locsoljuk meg olajjal, fehérborecettel, majd a húst és a salátát is hintsük frissen őrölt borssal és locsoljunk rájuk egy kevés citromlét. Friss, laktató és nagyon zamatos lesz ez az egészséges fogás.