A szendvicsek mindig fel tudják dobni az étkezést, főleg hogy ha valami egészségesebb és ízletesebb ízkombinációra gondolunk. Ez a sertésszűzzel és grillzöldségekkel készülő variáció igazi ízbomba.
Ciabatta szendvics sertésszűzzel és grillezett zöldségekkel Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 50 dkg sertszűz
- 1 db padlizsán
- 3 db gomba
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 csomag rukkola
- 100 g majonéz
- 50 g mustár
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál porcukor
- 3 db csemege uborka
- 70 g Suncity sertés rub
- 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
- 2 db ciabatta
Elkészítés:
A gázgrillt 150 fokra felfűtjük, úgy hogy nem minden gázégőt gyújtunk be, így lesznek forró részeink és nem olyan meleg rácsfelületünk.
A sertésszüzet lehártyázom, vékonyan bekenem mustárral, majd a pork rubbal fűszerezem. A padlizsánt felszeletelem, a gomba tönkjét kitöröm, a paprikát nagyobb darabokra vágom. A zöldségeket vékonyan bekenem olajjal, majd fűszerezem, a La, Provence rubbal. Amíg a grill melegszik elkészítem a szószt, majonézből, mustárból worcestershire szószból, porcukorból, balzsamecetből és az apróra vágott csemegeuborkából.
A ciabattát meglocsolom egy kevés olajjal és megpirítom. A bacont megsütöm a vaslapon, a padlizsánt, gombát és a paprikát a rácson sütöm. A sertésszüzet a rácson körbe pirítom, majd a melegen tartó rácson 60 fokos maghőmérsékletig sütöm.
A szendvics összeállításánál a ciabatta pirított felét megkenem a szósszal, erre helyezem a padlizsánt, a bacont, a csíkokra vágott zöldségeket, egy nagy halom rukkolát és a felszeletelt szüzet.