A szendvicsek mindig fel tudják dobni az étkezést, főleg hogy ha valami egészségesebb és ízletesebb ízkombinációra gondolunk. Ez a sertésszűzzel és grillzöldségekkel készülő variáció igazi ízbomba.

 

 

 

Ciabatta szendvics sertésszűzzel és grillezett zöldségekkel Broil King gázgrillben

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Ciabatta szendvics sertésszűzzel és grillezett zöldségekkel Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertszűz
  • 1 db padlizsán
  • 3 db gomba
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 csomag rukkola
  • 100 g majonéz
  • 50 g mustár
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál porcukor
  • 3 db csemege uborka
  • 70 g Suncity sertés rub
  • 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
  • 2 db ciabatta

Elkészítés:

 

A gázgrillt 150 fokra felfűtjük, úgy hogy nem minden gázégőt gyújtunk be, így lesznek forró részeink és nem olyan meleg rácsfelületünk.

A sertésszüzet lehártyázom, vékonyan bekenem mustárral, majd a pork rubbal fűszerezem. A padlizsánt felszeletelem, a gomba tönkjét kitöröm, a paprikát nagyobb darabokra vágom. A zöldségeket vékonyan bekenem olajjal, majd fűszerezem, a La, Provence rubbal. Amíg a grill melegszik elkészítem a szószt, majonézből, mustárból worcestershire szószból, porcukorból, balzsamecetből és az apróra vágott csemegeuborkából.

A ciabattát meglocsolom egy kevés olajjal és megpirítom. A bacont megsütöm a vaslapon, a padlizsánt, gombát és a paprikát a rácson sütöm. A sertésszüzet a rácson körbe pirítom, majd a melegen tartó rácson 60 fokos maghőmérsékletig sütöm.

A szendvics összeállításánál a ciabatta pirított felét megkenem a szósszal, erre helyezem a padlizsánt, a bacont, a csíkokra vágott zöldségeket, egy nagy halom rukkolát és a felszeletelt szüzet.