Fűszeres ízek és izgalmas karakter jellemzi ezt a könnyű burgert, ami kerti partik sztárja lehet.
Csirkeburger thai fűszerezéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált csirkehús
 - 2 gerezd fokhagyma
 - fél marék friss koriander
 - 1 db hagyma
 - fél kk só
 - fél kk fekete bors
 - 1 kk erős paprika
 - 2 ek halszósz
 - 2 ek napraforgó olaj
 
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
 - A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra és adjuk a darált húshoz.
 - Jöhet hozzá az apróra vágott koriander, az erős paprika (ebből használhatsz többet is, ha szereted a csípőset), a halszósz és a só, bors.
 - Dolgozzuk össze az egészet kézzel és készítsünk belőlük 4-5 húspogácsát.
 - Az olajjal kenjük le a rácsokat és a húspogácsák mindkét oldalát is, majd tegyük fel őket sülni.
 - Süssük 8 percig az egyik, majd fordítás után 5 percig a másik oldalon, hogy kellően átsüljön, de szaftos is maradjon.
 - A burger összeállításához használhatunk megszokott szószokat, de kísérletezhetünk édes-chilivel is.
 
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
				
  
				