Gyorsan összeállítható, pár hozzávalós sütemény, ami a kemencében készítve is tökéletesre sül. Kívül puha, belül még éppen folyós csoki csoda, ami tejszínhabbal vagy nyáron fagylalttal tökéletes lezárója egy grill vacsorának.
Csokis lávasüti
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 60 g liszt
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Gyújtsuk be a kemencét és állítsuk a hőfokot alacsonyra.
- Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apóra vágott csokoládét és keverjük őket össze.
- A tojásokat egy kézi habverővel dolgozzuk össze a cukorral.
- Adjunk a tojásos keverékhez egy csipet sót és amikor ezt is eldolgoztuk, akkor jöhet bele a már nem forró, de még folyós csokoládés vaj.
- Szitáljuk a tésztába a 60 lisztet és keverjük össze alaposan.
- Kivajazott és cukorral meghintett formákat töltsük meg (de ne teljesen tele) a masszával és tegyük be a fagyasztóba 20 percre.
- Amíg pihen a tészta, addig melegítsük fel 180°C-ra a kemence belsejét.
- A fagyasztóból kivett süteményeket tegyük be 15 percre sülni.
- Porcukorral megszórva tejszínhabbal, fagylalttal vagy magában kínáljuk.