- írta: Peitli Csilla
Édes, füstös sertés falatkák előételnek, ami garantáltan meghozza a kedvet az evéshez.
Édes, sült sertés falatok a grillről
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1,8 kg sertés hasaalja
- ízlés szerint bbq fűszerkeverék
- 500 ml bbq szósz
- 100 g barna cukor
- 115 g vaj
- 60 ml méz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 120°C-ra.
- A hasaaljáról távolítsuk el a bőrt, de a zsírréteget hagyjuk érintetlenül.
- Vágjuk fel a húst 2,5 cm-es kockákra és szórjuk meg jó alaposan a BBQ fűszerkeverékkel, majd forgassuk össze kézzel az egészet.
- Tegyük bele a húsdarabokat egy lukas aljú kosárba a zsíros részükkel felfelé és süssük 2 és fél órát kevergetés nélkül.
- Ekkor vegyük feljebb a hőfokot 135°C-ra.
- Készítsük el a BBQ szószt, a BBQ szósz és fél evőkanál BBQ fűszerkeverék összedolgozásával.
- Adjuk a szószhoz a cukrot, a vajat és a mézet, majd kezdjük el összefőzni az egészet.
- Amikor a cukor is elolvadt, redukáljuk vissza a szószt és hagyjuk pihenni.
- A hús sütésének 3. órájában keverjük össze a húst a szósszal és tegyük vissza a grillre.
- Süssük további 2 órát, félidőben átkeverve az egészet.
- Vegyük le a húst a grillről és vegyük ki a húsdarabokat a szószból egy tálra.
- A visszamaradt szószt tegyük vissza és redukáljuk a felére, amíg sűrű és ragacsos nem lesz.
- Ekkor megint emeljünk a grill hőfokán, most egészen 205°C-ig.
- Kenjük le a húst a sűrű szósszal és mehetnek vissza a falatkák újabb 20 percre.
+ 1 tipp: A húst süssük egy lyukacsos aljú kosárban, mint amilyen a Broil King rozsdamentes grillkosara. Ez segít majd, hogy a füst átjárhassa a húst.
+ 2 tipp: A lekenéshez és a szósz sűrítéséhez használjuk a Broil King pácoló szettjét, amihez egy minőségi szilikon ecset is jár, megkönnyítve a húsdarabok lekenését!