Téli ízharmónia csirkével és édesburgonyával. Nyárson sült falatkák, amik gyorsan elkészülnek.

Édesburgonyás csirke nyárs

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Édesburgonyás csirke nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g csirkecomb filé
  • 2 db édesburgonya
  • 1 db hagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kk fokhagymapor
  • 2 kk chili por
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 kk kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • 6 ek méz
  • 2 kk almaecet

Elkészítés:

  1. A krumplit, a csirkét és a hagymát is vágjuk fel nagyjából azonos méretű kockákra.
  2. Egy kisebb szószos edénybe tegyük bele a krumplit annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  3. Tegyük fel főni és főzzük 5 percig, hogy elkezdjen megpuhulni, de ne főjön szét, hiszen még pirítani is akarjuk a nyárson.
  4. Amikor lejárt az 5 perc, vegyük ki a forró vízből és szűrjük le, hogy ne főjön a vízben tovább.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  6. Amíg hűl a krumpli, keverjük ki a fűszereket. Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat, a fokhagymaporral, a chili porral, a sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával.
  7. Az ecetet és a mézet egy másik edényben elegyítsük.
  8. A csirkéket fűszerezzük a mix felével, míg a fűszerek másik felét osszuk szét a hagyma és a krumpli között.
  9. Ezután állítsuk össze a nyársakat a krumpli, a csirke és a hagyma váltott felhúzásával.
  10. Amikor elkészültek a nyársak, kenjük le őket a mézes mázzal.
  11. Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük őket 8-10 percig, gyakori forgatás mellett.
  12. Ha elkészültek, vegyük le a nyársakat a grillről és kenjük le még egyszer a mézes mázzal a tálalás előtt.