Mindössze három hozzávalóból készül ennek az egyszerű steaknek a páca, így összesen 4 összetevőből készülhet a finom vacsora.

Egyszerű pácban érlelt flank steak

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Egyszerű pácban érlelt flank steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 240 ml bbq szósz
  • 120 ml száraz vörös bor
  • 60 ml citrom lé
  • 1 db flank steak

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a bbq szószt, a borral és a citromlével.
  2. Öntsük az így kapott pác egy részét egy laposabb tálba, és ebbe forgassuk meg a körülbelül 1 kilós húst.
  3. Lefedve pihentessük a hűtőben a sütés előtt, legalább 4 óráig. A maradék pác is mehet a hűtőbe.
  4. Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. A húst vegyük ki a pácból és mehet egyből a grillre.
  6. Oldalanként 6-8 percig süssük, majd egy húshőmérővel figyeljük a megfelelő állag eléréséig.
  7. A félretett páccal együtt kínáljuk zöld salátával vagy sült zöldségekkel.