Omlós, ízekben gazdag steak, különleges házi vajjal.
Flank steak chimichurri vajjal
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db flank steak
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek vaj
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 ek steak fűszerkeverék
- 1 ek csípős bbq szósz
- 1 ek vörösbor ecet
- 1 kk oregánó
- negyed kk pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek koriander levél
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 280 fokra.
- A steaket ízesítsük a fűszerkeverékkel, majd kenjük le a BBQ szósszal.
- A hús felszínét vágjuk be gyémánt alakban, ne túl mélyen. Nem átvágni akarjuk, csak megnövelni a felszínt, hogy még ízletesebbre karamellizálódjon.
- Pici olajat is locsoljunk a húsra, majd tegyük fel a forró rácsokra.
- Oldalanként 3 percig süssük a steakeket, majd vegyük le, ha elértük a kellő állagot. Sütés közben többször is megfordíthatjuk, hogy egyenletesen süljön a hús.
- A grillről levéve, pihentessük a steaket 7 percig.
- A többi hozzávalót (lágy vaj, ecet, oregánó, koriander zöld, petrezselyem, paprika és olaj) tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze.
- Amikor összeállt a vaj, tegyük egy zsírpapír közepére és készítsünk belőle egy vaj hengert. Dermesszük meg a hűtőben. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.
- A steakeket vágjuk fel, majd tegyünk rájuk a vajból tálalás előtt, hogy szépen ráolvadjon az ízesített vaj.