Omlós, ízekben gazdag steak, különleges házi vajjal.

Flank steak chimichurri vajjal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Flank steak chimichurri vajjal

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db flank steak
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek vaj
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 ek steak fűszerkeverék
  • 1 ek csípős bbq szósz
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 1 kk oregánó
  • negyed kk pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek koriander levél

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 280 fokra.
  2. A steaket ízesítsük a fűszerkeverékkel, majd kenjük le a BBQ szósszal.
  3. A hús felszínét vágjuk be gyémánt alakban, ne túl mélyen. Nem átvágni akarjuk, csak megnövelni a felszínt, hogy még ízletesebbre karamellizálódjon.
  4. Pici olajat is locsoljunk a húsra, majd tegyük fel a forró rácsokra.
  5. Oldalanként 3 percig süssük a steakeket, majd vegyük le, ha elértük a kellő állagot. Sütés közben többször is megfordíthatjuk, hogy egyenletesen süljön a hús.
  6. A grillről levéve, pihentessük a steaket 7 percig.
  7. A többi hozzávalót (lágy vaj, ecet, oregánó, koriander zöld, petrezselyem, paprika és olaj) tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze.
  8. Amikor összeállt a vaj, tegyük egy zsírpapír közepére és készítsünk belőle egy vaj hengert. Dermesszük meg a hűtőben. Ezt akár előző nap is elkészíthetjük.
  9. A steakeket vágjuk fel, majd tegyünk rájuk a vajból tálalás előtt, hogy szépen ráolvadjon az ízesített vaj.