Az előkészületek után 10 perc alatt megsül a burger, amit aztán azzal ízesítesz, amivel szeretnél. Gyors, laktató és egészséges. Téli, nyári grillezéshez egyaránt tökéletes.

Fűszeres csirke burger

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Fűszeres csirke burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g darált csirkehús
  • 60 ml olívaolaj
  • fél db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívabogyó
  • 1 db jalapeno paprika
  • fél kk pirospaprika
  • fél kk csípős pirospaprika
  • 1 kk oregánó
  • fél kk őrölt kömény
  • fél kk zellersó
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • tojás

Elkészítés:

  1. A hagymát, fokhagymát, az olívabogyót és a jalapeno paprikát vágjuk fel apróra, majd gyújtsuk be az oldalégőt és egy serpenyőben pirítsuk meg az olajon, amíg kicsit megfonnyadnak.
  2. Ezután adjuk a zöldségekhez a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.
  3. Dolgozzuk össze jó alaposan a masszát és formáljunk belőle négy húspogácsát. tegyük félre pihenni egy fél órára.
  4. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és oldalanként 2-3 perc alatt süssük át őket.
  6. Amikor megfordítjuk a húst, tehetünk rá sajtot, hogy szépen ráolvadjon a húsra.
  7. Zsömlében, zöldségekkel és a kedvenc szószunkkal tálaljuk.