Ízes, enyhén füstös hangulatú szósz, amelyet bátran felhasználhatsz grillezett húsokhoz. Sertéshez és szárnyasokhoz is kiváló!

Fűszeres házi szósz grillezett húsokhoz

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Fűszeres házi szósz grillezett húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 60 ml víz
  • 60 ml ketchup
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 2 kk barna cukor
  • 1 kk Worcestershire szósz
  • 4 g só
  • 1 kk erős
  • 2 g bors
  • 1 kk füstölt paprika

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy kisebb edénybe, majd a grill oldalégőjén forralásig hevítsük. 
  2. Ekkor vegyük vissza kissé a hőfokot és lassú forralással sűrítsük be a szószt körülbelül 10 perc alatt.
  3. Amikor már egy sűrű. ízekben gazdag szószt kaptunk, vegyük le a grillről és hűtsük ki.
  4. Napokkal a felhasználás előtt is elkészíthető, egy jól záródó üvegben akár egy hétig is eltartható a hűtőben.
  5. Felhasználásnál a hús sütésének második felében ( a fordítás után) kenjük fel, hogy biztosan ne égjen meg a magas cukortartalma miatt. 
  6. A fel nem használt szószt, tálaláskor kínáljuk a hús mellé!