Serényi Zsolt receptjét fogom most nektek megmutatni. Ez a Grillverseny első kötelező feladata.
VIDEÓRECEPT! Göngyölt hátszín nyárs grillen
írta: Szilágyi Zoltán
Hozzávalók:
- 2 szelet marha hátszín
- 1 csomag Bacon
- Mustár
- Balzsamecet
- olívaolaj
- tabasco szósz
Elkészítés:
A nyárs elkészítése:
A szeletelt hátszínt kiterítjük és egy klopfolóval óvatosan kilapítjuk.
Az így kapott hátszínt, bacon szeletekkel letakarjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsi oreganoval megszórjuk. Ezután felgöngyöljük és 1-2 centis szeletekre vágjuk. Az így kapott érméket nyársra húzzuk és 250 celsiusos grillben megsütjük.
A saláta öntet elkészítése:
Jómagam válogatós vagyok mustárok terén. Legjobban az angol, a dijoni és a görög mustárokat szeretem. A mártáshoz, ami egyben az öntet is, görög mustárt használok. Pici balzsamecetet öntök hozzá. Sózom, cukrozom, borsozom. Szeretem a csípős ételeket, ezért Tabascot és chilis olíva olajat öntök még hozzá.
Alaposan elkeverem és el is készült.