Serényi Zsolt receptjét fogom most nektek megmutatni. Ez a Grillverseny első kötelező feladata.

VIDEÓRECEPT! Göngyölt hátszín nyárs grillen

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

VIDEÓRECEPT! Göngyölt hátszín nyárs grillen

írta: Szilágyi Zoltán

Hozzávalók:

  • 2 szelet marha hátszín
  • 1 csomag Bacon
  • Mustár
  • Balzsamecet
  • olívaolaj
  • tabasco szósz

Elkészítés:

A nyárs elkészítése:
A szeletelt hátszínt kiterítjük és egy klopfolóval óvatosan kilapítjuk.
Az így kapott hátszínt, bacon szeletekkel letakarjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsi oreganoval megszórjuk. Ezután felgöngyöljük és 1-2 centis szeletekre vágjuk. Az így kapott érméket nyársra húzzuk és 250 celsiusos grillben megsütjük.

A saláta öntet elkészítése:
Jómagam válogatós vagyok mustárok terén. Legjobban az angol, a dijoni és a görög mustárokat szeretem. A mártáshoz, ami egyben az öntet is, görög mustárt használok. Pici balzsamecetet öntök hozzá. Sózom, cukrozom, borsozom. Szeretem a csípős ételeket, ezért Tabascot és chilis olíva olajat öntök még hozzá.

Alaposan elkeverem és el is készült.