Az ananász édeskés íze még tovább fokozható egy kevés grillezéssel. Az így kapott édes gyönyört elfogyaszthatod magában vagy finom salsát is készíthetsz belőle húsok mellé.

Grillezett ananász salsa

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett ananász salsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 db lime/citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk méz
  • fél kk kömény
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 1 ek friss koriander

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt hámozzuk meg, vegyük ki a középső fás részt, és vágjuk karikára.
  3. Az ananász karikákat, a félbevágott paprikákat és az ugyancsak félbevágott lime-ot kenjük le az olajjal, majd egy csipet sóval és borssal ízesítsük.
  4. Süssük őket addig a grillen, amíg a grilljelek szépen meg nem jelennek. A lime-nak kell a legkevesebb 3-4 perc, a paprikát ekkor még fordítsuk meg és hagyjuk legalább ugyanennyit sülni. 5-6 perc körül az ananászon is fordíthatunk egyet, hogy a másik oldala is megpirulhasson.
  5. Amikor elkészülnek a grillen sülő alapanyagok, tegyük őket félre kihűlni.
  6. Kihűlés után vágjuk fel őket nagyjából egyforma (kb. 1x1cm) darabokra. A jalapeno paprikából kivághatjuk a magokat, ha nem szeretnénk, hogy nagyon erős legyen a salsa.
  7. Az egészet tegyük egy nagyobb tálba, majd készítsük el az öntetet a salsához.
  8. Ehhez egy evőkanál olívaolajat keverjünk el a lime kinyomott levével, a köménnyel, a sóval, borssal és a mézzel.
  9. Öntsük rá a sült hozzávalókra az öntetet, majd adjuk a keverékhez az ugyancsak felvágott hagymát és koriander zöldet. Keverjük össze jó alaposan az egészet.
  10. Szükség esetén még ízesítsük sóval, borssal vagy köménnyel.
  11. Tálalás előtt jó, ha legalább egy fél órát pihen, hogy teljesen összeérjenek az ízek.