Édeskés, ragacsos és enyhén csípős páca miatt igazán maradandó élmény készülhet az egyszerű csirkeszárnyból is.

Grillezett csirkeszárny barackos páccal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett csirkeszárny barackos páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 180 g baracklekvár
  • 3 ek bourbon
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek szójaszósz
  • fél ek csípős paprika szósz

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lekvárt, a bourbont, a citromlét, a szójaszószt és az erős paprika szószt.
  2. Fél-egy decit vegyünk ki belőle, a többihez pedig adjuk hozzá a megtisztított és ketté vágott csirkeszárnyakat.
  3. Jól forgassuk bele a pácba a húst és tegyük be hűtőbe pihenni vagy legalább, amíg felmelegszik a grill.
  4. A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
  5. Tegyük fel a húsokat sülni. Zárt tető alatt 10 percig süssük őket, majd fordítsuk meg a szárnyakat és süljenek újabb 10-15 percig, amíg szépen meg nem pirulnak.
  6. A félretett szósszal kínáljuk!