A szilva viszonylag ritkán kerül húsételek mellé, pedig igazán ízletes és különleges kiegészítője lehet például a kacsamellnek. Próbáld ki idén ősszel ezt a különleges, mégsem bonyolult receptet!

Grillezett kacsamell balzsamecetes szilvával

Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézség: 2

Grillezett kacsamell balzsamecetes szilvával

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 2 db Bőrös kacsamell filé
  • 6-8 db Érett szilva
  • 2 evőkanál Balzsamecet
  • 1 evőkanál Méz
  • 1 teáskanál Frissen őrölt bors
  • ízlés szerint Só
  • 2-3 ág Friss rozmaring

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. A kacsamellek bőrét óvatosan bevágjuk átlósan mindkét irányból, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  2. A kamado grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180-200°C) hevítjük, készüljünk közvetlen grillezésre.
  3. A kacsamelleket bőrrel lefelé helyezzük a grillre, és 6-8 percig grillezzük, amíg a bőre ropogós lesz. Ezután fordítsuk meg, és süssük tovább még 4-5 percig, hogy a hús rózsaszínre süljön.
  4. A szilvákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, majd a balzsamecet és méz keverékében megforgatjuk.
  5. A kacsamelleket a grillről levesszük és pihentetjük, míg a szilvákat közvetlen hőn pár percig grillezzük, hogy karamellizálódjanak.
  6. Tálaláskor a szeletelt kacsamelleket a grillezett szilvákkal kínáljuk.