Tartalmas, ízletes és látványos köret a grillezett húsok mellé.

Grillezett krumpli saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett krumpli saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpl
  • 1 db lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 10 g só
  • 80 ml rizsecet
  • 3 ek halszósz
  • 1 ek méz
  • 70 ml olívaolaj
  • 2 db vörös chili
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A burgonyákat tegyük fel sós vízbe főni. Főzzük addig, amíg éppen csak elkezd puhulni. Szétfőzni semmiképpen nem szabad. Öntsük le róla a vizet és tegyük félre.
  3. A grill hőfokát vegyük lejjebb közepes hőfokra.
  4. Egy kisebb edényben keverjük össze a halszószt, az ecetet, a mézet és három evőkanál oalajat.
  5. A chiliket vágjuk apróra (ha nem szeretjük annyira az erőset, akkor magozzuk ki) és keverjük ezt is az öntethet. Sózzuk meg az egészet.
  6. A hagymát vágjuk nagyobb hasábokra.
  7. A fokhagymát vágjuk apróra és keverjük el a maradék olívaolajjal.
  8. A hagymát tegyük egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá a karikákra vágott burgonyát és öntsük rá a fokhagymás olajat. Sózzuk ízlés szerint.
  9. A hagymás, krumplis keveréket tegyük fel a grillre és süssük 15 percig, hogy jól megpiruljanak.
  10. Ezután tegyük őket vissza az edénybe és öntsük le a korábban elkészített öntettel.
  11. Adjuk hozzá a félbetépett bazsalikom leveleket és a pirított szezámmagot.
  12. Sózhatjuk még egyszer, ha az ízlésünk úgy kívánja.