A lazac természetes íze annyira kellemes, hogy nem kell sok fűszer hozzá, ezért ez a bazsalikomos fűszervaj éppen elég a különleges hatás eléréséhez.

Grillezett lazac bazsalikomos vajjal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac bazsalikomos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 2 ek vaj
  • 3 levél friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g brokkoli
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A vajat tegyük 10 másodpercre a mikróba, hogy egy meglágyuljon és könnyebb legyen vele dolgozni.
  2. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott bazsalikomot és a fokhagyma felét, szintén apróra vágva. Dolgozzuk ki alaposan, majd alufóliába tekerve, készítsünk belőle egy hengert és tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A lazacok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel őket a grillre sülni.
  5. Oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg a húst.
  6. A lazaccal egy időben mehetnek fel a rózsáira szedett brokkolik is, amiket gyakori forgatás mellett süssünk a hallal  megegyező ideig, hogy megpiruljon és egy kicsit meg is puhuljon.
  7. Tálaláskor a lazac szelet tetejére halmozzunk a fűszeres vajból és kínáljuk a pirított brokkolival.