Egy salátának nem kell unalmasnak vagy íztelennek lennie. Jöhetnek bele a karakteresebb aromák is, mint a kék sajt vagy a bacon. Ilyen ez a paradicsomos saláta is, amit a húsevők is szeretni fognak.

Grillezett paradicsom saláta baconnel és kék sajttal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett paradicsom saláta baconnel és kék sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g paradicsom
  • 4 vastag szelet bacon
  • 1 db hagyma
  • 3 ek borecet
  • 2 kk mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g kék sajt
  • 2 ek snidling

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Tegyük fel a bacont a grill lapra és süssük ropogósra 8 perc alatt.
  3. A kisült zsírra tegyük fel a vékonyra vágott hagymát és süssük puhára 5 perc alatt. (Ha túl sok lenne a bacon zsírja, akkor vegyünk le belőle vagy tunkoljuk ki pirított kenyérrel és együk gyorsan meg.)
  4. Ekkor adjuk hozzá a hagymához a borecetet és a mustárt, majd süssük még egy percig.
  5. Ekkor szedjük ki egy tálkába és adjuk hozzá az olíva olajat.
  6. Közben a paradicsomot vágjuk szeletekre és tegyük fel őket sülni 3 percre. (Ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk, friss paradicsommal is nagyon finom a saláta.)
  7. Ezután vegyük le a paradicsomot és tegyük tálba. Locsoljuk meg az olívás, hagymás öntettel, morzsoljuk rá a kék sajtot és az apróra vágott bacont.
  8. Végül szórjuk meg az aprított snidlinggel.