Ma már itthon is beszerezhető alapanyag a polip, ami megjelenése nyomán tökéletesen illeszkedik a halloweeni menüsorba. Aki szereti a tenger gyümölcseit, az persze máskor is készítheti ezt a különlegességet.

Grillezett polip Halloweenre

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: 4

Grillezett polip Halloweenre

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg polip
  • 2 kk só
  • 1 kk fekete bors
  • 2 ek olívaolaj
  • fél db citrom
  • fáé ek petrezselyem

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel egy nagy edénybe vizet forrni az oldalégőn.
  2. A vizet ízesítsük a sóval, borssal, majd várjuk meg míg elkezd gyöngyözni.
  3. Közben a polipokat mossuk meg és egy húsklopfolóval ütögessük át, hogy kicsit megpuhuljon a hús.
  4. Amikor felforrt a víz, merítsük a csápokat a vízbe párszor, amíg fel nem kunkorodnak.
  5. Ha ez megvan, akkor mehetnek az egész polipok a vízbe főni. Éppen csak gyöngyöző vízben főzzük őket addig, amíg meg a villát bele tudjuk szúrni a húsukba. (45-60 perc.)
  6. Ezután hagyjuk kihűlni a polipokat, miközben a grillt fűtsük fel közepes/magas hőfokra.
  7. Tegyük fel a polipokat a grillre és oldalanként 3-5 perc alatt pirítsuk meg.
  8. Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajjal, a kifacsart citrom lével és szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.
  9. Ha kell, még egy kis sót, borsot kaphat!