Amikor az ősz a szebbik oldalát mutatja, akkor gyönyörű színes levelek között tölthetjük az időt a friss levegőn. A simogató napsugarak kellemesen melegítenek és ilyenkor még a kerti munka is örömmel tölt el. Kell is a pozitív szemlélet, mert Borbás Marcsi a komposztálás embert próbáló feladatába avat be, mielőtt finom töltött paprikát készítene.


Grillezett töltött paprika Borbás Marcsitól

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett töltött paprika Borbás Marcsitól

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 400 g darált hús
  • 4 db paparika
  • 100 g húsos szalonna
  • fél db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 1 ek kapor
  • 100 g mozzarella
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő a közepes/magas hőfokra.
  2. Ha van oldalégő, akkor kapcsoljuk be azt is.
  3. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra és egy kevés olajon kezdjük meg lepirítani egy lábosban.
  4. Amikor a szalonna már kiengedte a zsírját, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
  5. Sózzuk meg a hagymát, hogy egy kis levet is engedjen, majd jöhet bele a darált hús.
  6. A húst pirítsuk le, fűszerezzük borssal és kaporral, majd főzzük puhára.
  7. Közben a paprikákat vágjuk félbe.
  8. A tölteléket töltsük a félbevágott paprikákba, rakjunk rá a mozzarellából, locsoljuk meg olajjal és egy tepsiben tegyük fel a grillre sülni.
  9. 10-15 perc alatt süssük meg a paprikát. Ennyi idő alatt a sajt is megolvad és a töltelék is újra elmelegszik.
  10. Végül szórjuk meg a paprikákat a reszelt sajttal és tegyünk még vissza 5 percre az egészet, hogy ez a sajt is megolvadhasson.