Édes, krémes és húsos saláta, amely igazi ízbombaként robbannak a szájban.
Avokádós, ananászos csirke saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 180 ml napraforgó olaj
- 1 db ananász
- 8 marék bébi spenót
- 1 db avokádó
- 120 g feta sajt
- fél db lilahagyma
- 60 ml alma ecet
- 3 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Kenjük le a csirkét az olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk őket.
- Az ananászt vágjuk karikákra és a csirkével együtt tegyük fel a grillre sülni.
- Oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Vegyük le őket a grillről és hagyjuk hűlni 10 percig.
- Közben készítsük el a vinaigrette mártást.
- Ehhez az olajat, a mézzel az alma ecettel, az apróra vágott fokhagymával és egy csipet sóval, borssal keverjük össze.
- A csirkemelleket és az ananászt vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra.
- Egy nagyobb tálban állítsuk össze a salátát.
- Kezdjük a spenóttal, majd adjuk hozzá a vékonyra vágott lila hagymát, a csirkét, az ananászt és végül morzsoljuk rá a feta sajtot.
- Locsoljuk meg bőségesen a vinaigrette-tel és tálalhatjuk is.