Próbáld ki ezt a nem mindennapi, kényeztető desszertet, melyben az alma savanykássága tökéletes harmóniát alkot a fahéjas-karamellás ízekkel.

Grillezett alma fahéjas vajjal

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Grillezett alma fahéjas vajjal

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 4 db alma (nagy,keményebb húsú, pl.: Granny Smith vagy Jonagold)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a grill közepes hőmérsékletre.

2. Az almákat vágd félbe, távolítsd el a magházukat, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

3. Olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a fahéjat, barna cukrot és szerecsendiót.

4. Kend meg az almákat a fahéjas vajjal, majd helyezd őket a grillre, a vágott oldalukkal lefelé.

5. Grillezd az almákat 5-7 percig, amíg puhák lesznek és aranybarna grillcsíkokat kapnak.

6. Tálaláskor kanalazz még egy kevés fahéjas vajat az almákra, és élvezd ezt az édes-őszi finomságot akár desszertként, akár köretként. 

Tipp: ha igazán kényeztető desszertet szeretnél feltálalni vendégeidnek, akkor bolondítsd meg az édes-vajas almákat egy gombóc bourbon vanília fagylalttal.