A grillezett gyümölcsöket nem érdemes lehagyni a menüről, ha már beizzítottad a grillt, mert nagyon finomak, könnyűek és jól megy hozzájuk a fagyi is.
Grillezett desszert barackból
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db őszibarack
- 2 ek barna cukor
- fél kk fahéj
- 2 ek dió
- ízlés szerint juharszirup
- ízlés szerint fagylalt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A barackokat vágjuk ketté, vegyük ki a magokat.
- A cukrot keverjük össze a fahéjjal és ezzel szórjuk meg az összes barack vágott felét.
- A diókat törjük kisebb darabra és ezzel is szórjuk meg a barackokat.
- Amikor már meleg a rács, akkor tegyük fel a gyümölcsöket zárt tető alá 2-3 percre, majd óvatosan fordítsuk meg őket a vaslapon (vagy alufólián) és a diós felüket is süssük 1 percig.
- Végül rendezzük őket tányérra és locsoljuk meg a juharsziruppal a barackokat.
- Vanília vagy dió fagyival kínáljuk!