A grillen készülhet ez a rekord gyors desszert, ami tökéletes lezárója egy laktató ebédnek, vacsorának.
Grillezett körte desszert
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db körte
- 120 ml fehérbor
- 15 g cukor
- 1 db fahéj rúd
- 2 g szerecsendió
- 1 kk vaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A körtéket vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat.
- Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, majd vágott résszel lefelé tegyük bele a körtéket.
- Az edénybe mehet a körte mellé a cukor, a fahéj és a szerecsendió is, végül pedig öntsük fel az egészet a fehérborral.
- Fedjük le az edényt, és mehet a grillre legalább 15 percre.
- Amikor a bor nagy részét felszívta a körte, és a villa próbán is puhán tűnik a gyümölcs húsa, vegyük le a grillről. Vanília fagylalttal és tejszín habbal tálaljuk.