A grillen készülhet ez a rekord gyors desszert, ami tökéletes lezárója egy laktató ebédnek, vacsorának.

Grillezett körte desszert

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett körte desszert

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db körte
  • 120 ml fehérbor
  • 15 g cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 2 g szerecsendió
  • 1 kk vaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A körtéket vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat.
  3. Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, majd vágott résszel lefelé tegyük bele a körtéket.
  4. Az edénybe mehet a körte mellé a cukor, a fahéj és a szerecsendió is, végül pedig öntsük fel az egészet a fehérborral.
  5. Fedjük le az edényt, és mehet a grillre legalább 15 percre.
  6. Amikor a bor nagy részét felszívta a körte, és a villa próbán is puhán tűnik a gyümölcs húsa, vegyük le a grillről. Vanília fagylalttal és tejszín habbal tálaljuk.