Fahéjas, juharszirupos őszi finomság a grillről.

Juharszirupos körtés desszert

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Juharszirupos körtés desszert

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db körte
  • 3 ek juharszirup
  • negyed kk fahéj
  • 2 dl mézes joghurt
  • 50 g granola

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A körtéket vágjuk ketté és egy kiskanállal vájjuk ki a magházukat.
  3. A felek hátrészéről vágjunk le egy pici részt, hogy ne billegjenek a sima felületen.
  4. A juharszirupot és a fahéjt keverjük össze és locsoljuk meg ezzel a körtéket. A magház helyére is öntsünk az édes szirupból.
  5. Ezután mehetnek is fel a grillre a körték, amelyeket süssünk puhulásig tető alatt. (Ez a körte mérete és érettségi foga miatt nagyon változó, akár 30-60 percet is igénybe vehet.) A körte puhaságát ellenőrizhetjük egy késsel.
  6. Amikor megsült a körte, akkor a tetejére kanalazzunk a joghurtból és szórjuk meg a ropogós granola müzlivel.