Fahéjas, juharszirupos őszi finomság a grillről.
Juharszirupos körtés desszert
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db körte
- 3 ek juharszirup
- negyed kk fahéj
- 2 dl mézes joghurt
- 50 g granola
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A körtéket vágjuk ketté és egy kiskanállal vájjuk ki a magházukat.
- A felek hátrészéről vágjunk le egy pici részt, hogy ne billegjenek a sima felületen.
- A juharszirupot és a fahéjt keverjük össze és locsoljuk meg ezzel a körtéket. A magház helyére is öntsünk az édes szirupból.
- Ezután mehetnek is fel a grillre a körték, amelyeket süssünk puhulásig tető alatt. (Ez a körte mérete és érettségi foga miatt nagyon változó, akár 30-60 percet is igénybe vehet.) A körte puhaságát ellenőrizhetjük egy késsel.
- Amikor megsült a körte, akkor a tetejére kanalazzunk a joghurtból és szórjuk meg a ropogós granola müzlivel.