Sós és édes ízek izgalmas keveréke jellemzi ezt a modern, zöld és meleg salátát. Önmagában vagy natúr húsok mellé is tökéletes.
Körtés édesburgonya saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 1 db körte
- 2 marék bébi arugula saláta
- 2 marék bébi spenót
- 100 g feta sajt
- 50 g dió
- 2 db őszibarack
- 60 ml vörösbor ecet
- 1 ek víz
- 1 kk só
- 3 ek olaj
Elkészítés:
- Először készítsük el a szószt. Ehhez a konzerv barackot pürésítsük össze a vörösbor ecettel, vízzel és csipet sóval.
- A keveréket tegyük fel egy láboskában főzni és redukáljuk olyan állagúra, amilyet preferálunk. Hűtsük ki használat előtt.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyát vágjuk hasábokra és tegyük fel főzni az oldalégőn 10-15 percre.
- Ezután vegyük ki a vízből, itassuk le a felesleges nedvességet róla és tegyük fel a grill lapra.
- Locsoljuk meg az olívaolajjal és sózzuk meg a sütés előtt.
- Tegyük fel a krumplit a grillre, majd jöhet mellé a szeletelt körte is.
- Mindkettőt süssük 3-5 percig, hogy megpiruljon a felszínük, előjöjjenek a grilljelek és a megkaramellizálódjanak. Nagyon figyeljünk mert, hajlamosak lekapni.
- Amikor elkészültek vegyük le őket a grillről és állítsuk össze a salátát.
- A zöld salátákat tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a krumplit és a körtét, majd morzsoljuk rá a feta sajtot. Locsoljuk meg a barackos mártással és szórjuk meg az apróra vágott dióval.