A grillen készült húsok mellé egy könnyed saláta is belefér. A meleg saláta tökéletes kiegészítője csirke és egyéb szárnyas ételeknek.

Meleg körte saláta kecske sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Meleg körte saláta kecske sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db körte
  • 60 ml borecet
  • 120 g málnalekvár
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 80 ml olaj
  • 1 csomag saláta mix
  • fél db lila hagyma
  • 200 g málna
  • 180 g kesudió
  • 100 g kecske sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A körtéket vágjuk félbe, vegyük ki a magházukat és tegyük fel a grillre.
  3. Zárt tető alatt grillezzük oldalanként 2-3 percig, amíg meg nem pirul.
  4. Keverjük össze az ecetet a lekvárral, a friss bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és olajjal.
  5. Egy nagyobb tálban a saláta mixet keverjük el a vékonyra szeletelt hagymával, az összetört kesudióval, a málnával és a morzsolt kecskesajttal.
  6. Ehhez adjuk hozzá a grillről levett körtét, majd locsoljuk meg az egészet a korábban elkészített vinaigrette mártással.
  7. Azonnal, még melegen, tálaljuk.