Ropogós és csípős halfalatkák kiváló előtelek és a sok hozzávaló ellenére is meglepően egyszerű elkészíteni. A munka nagyját nyugodtan az aprítógépre bízhatod!

Thai halpogácsa

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Thai halpogácsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g fehér húsú hal
  • 250 g garnéla
  • 2 db tojás
  • 2 ek thai vörös curry paszta
  • 20 g újhagyma
  • 20 ml + 1 ek halszósz
  • 50 g panko
  • 75 g zöldbab
  • 5 g koriander
  • 4 g só
  • 25 ml víz
  • 1 db chili paprika
  • 85 ml rizs ecet
  • 175 g cukor
  • fél gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 db lime
  • 200 ml sriracha szósz/édes chili szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado (The Bastard) grillt 190°C-ra.
  2. Közben készítsük el a chili szószt. Ehhez a chili paprikát és a gyömbért aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a vizet, az ecetet, a cukrot, a 20 ml halszószt, a zúzott fokhagymát és végül a fél lime levét.
  3. Lassan főzzük fel az egészet, amíg szépen besűrűsödik a szósz, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Amikor már nem olyan forró, adjuk hozzá az édes sriracha vagy chili szószt ízlés szerint.
  5. Ezután emeljük feljebb a grill hőfokát 220°C-ig.
  6. Amíg melegszik a grill, tegyük a halat, a garnélát és vörös curry pasztát az aprítóba és dolgozzuk össze.
  7. Ezután fűszerezzük az egészet a fél lime héjával, a maradék halszósszal, a panko morzsával, a tojással és a sóval.
  8. Az egészet összekeverhetjük az aprítóban is.
  9. Végül vegyük ki a masszát egy tálba és adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott leforrázott babot.
  1. A forró grillre tegyünk egy öntöttvas lapot vagy serpenyőt, amit olajozzunk be jó vastagon.
  2. Ebben a felforrósított olajban süssük meg a fél tenyérnyi, lapos halpogácsákat, amíg aranybarnák nem lesznek.
  3. A chili szósszal és az aprított koriander zölddel kínáljuk!