Könnyű és játékos fogás készülhet Halloweenre a grill segítségével. Az előkészítésből akár a legkisebbek is kivehetik a részüket, de egy kizárólag felnőttek számára tartott partin is tuti a siker a virsli múmiákkal.

Halloweeni fogások: grillezett virsli múmia

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Halloweeni fogások: grillezett virsli múmia

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 12 db virsli
  • 3 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 45 db bors
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A virsliket vágjuk ketté (vagy használjunk dupla mennyiségű mini virslit).
  3. A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk a virsli magasságával megegyező, de szélességénél kétszer nagyobb téglalapokat belőle.
  4. A tészta téglalapok szélére kenjünk egy kevés ketchupot és mustárt, majd helyezzük rá a virslit. A tésztának azt a részét, ami kilóg a virsli alól vágjuk be keresztbe a virsliig, majd ezeket hajtsuk rá a húsra, mintha egy múmiát akarnánk becsomagolni.
  5. A tésztát fedhetik is egymást, de a virsli tetejénél hagyjunk ki egy kis részt a szemeknek.
  6. Az összes virslit csomagoljuk be így, majd helyezzük őket a grill lapra.
  7. A tojást keverjük ki és egy ecsettel kenjük le a múmiák tésztáját, majd tegyük be a a grillbe sülni őket.
  8. Zárt tető alatt 20-25 percig süssük.
  9. Amikor elkészültek a múmiák, a borsokat nyomjuk bele a virslibe, mintha szemek lennének.