Kókuszos, fűszeres csirke az intenzívebb ízek kedvelőinek. Hétvégi vacsorának tökéletes, és még gyorsan is elkészül a pácolás után.

Kókuszos, fűszeres csirkecombok

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Kókuszos, fűszeres csirkecombok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 180 ml kókusztej
  • 6 cm gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 60 ml erős paprika szósz
  • 60 ml citromlé
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek olaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot a csirkéhez. Ehhez a gyömbért reszeljük le és keverjük el a zúzott fokhagymával, a kókusztejjel, az erős paprika krémmel, a citromlével, a cukorral, a sóval és az olajjal.
  2. Jól dolgozzuk össze a szószt, majd vonjuk be vele a csirkéket alaposan. Pihentessük, amíg felfűt a grill, de akár 3-4 órát is pihenhet a hűtőben.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. A csirkéket vegyük ki a pácból egy tálcára, majd a szószt helyezzük át egy edénybe.
  5. A szószt tegyük fel az oldalégőre és redukáljuk vissza pár perc forralással.
  6. A csirkéket helyezzük a grillre és időnként kenegessük le a redukált szósszal.
  7. 8-10 percig süssük egyszeri forgatással. Amikor átsült és a grilljelek is megjelennek, le is vehetjük.
  8. A maradék szósszal lekenve kínáljuk, a gerezdre vágott citrommal és basmati rizzsel.