Egy ízletes de mégis könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz? A cédruslapon grillezett lazacfilé lesz a tökéletes választás. A lazacot sokféleképpen elkészíthetjük. Én most egy kanadából megismert, de világhírnévre szert tett módszert választottam, ami nem más, mint gázgrillezés cédrusfa lapon.
Lazac cédrusfalapon grillezve
írta: Szemán Gábor
Hozzávalók:
- 1 darab lazacfilé
- 3 csipet só
- 1 adag bors
- 0,5 db citrom - karikára vágva
Elkészítés:
A cédrusfalapot 25-30 perce beáztatjuk. A grillt 180-200 fokra előmelegítjük. A lazacfiléket a cédruslapra tesszük és a grillrácsra helyezzük . A sütést indirekt módon történik. 30 perc múlva pedig egy finom borral kísérve fogyasztjuk.
Füstinfo:
A beáztatott cédrusfa nagyon finom füstöt termel sütés közben, amivel egy kicsit füstösebb ízt ad a lazacnak. Ezzel a gázgrillen készült lazacnak is igazi finom grilles, enyhén füstös ízt adhatunk.