Látványos előétel lazacból pálcikán tálalva. Gyorsan és könnyen elkészíthető!
Lazac falatok előételnek
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 250 g lazac
- 120 ml bbq buffalo szósz
- 2 ek méz
- 2 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek gorgonzola
- 2 ek víz
- negyed kk fekete bors
- 1 kk worchestershire szósz
- 1 kk sriracha szósz
- 5 dl kék sajt mártogatós
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
- Először készítsük el a pácot a lazachoz. Ehhez keverjük össze az olvasztott vajat a mézzel, a Buffalo BBQ szósszal, az aprított fokhagymával és a szójaszósszal.
- A szószt vegyük ketté, az egyiket használjuk pácolásra, a másik felet pedig tegyük félre a sütés közbeni lekenésre.
- A lazacokat vágjuk 2,5 cm-es széles darabokra.
- Tegyük a haldarabokat egy zárható edénybe és öntsük rá a pácot, hogy mindenhol jól belepje. Pihentessük legalább 30 percet, de ne tovább, mint 2 órát!
- Jöhet a kék sajt mártogatós összeállítása. Ehhez a bolti sajtmártást keverjük ki a vízzel, a borssal, a Worchestershire szósszal és a Sriracha szósszal. Jól dolgozzuk össze az egészet.
- Végül óvatosan forgassuk bele az összemorzsolt gorgonzolát is, majd tegyük félre tálalásig, hogy összeérjenek az ízek.
- Melegítsük elő a grillt 230°C-ra, majd amikor már meleg a grill, enyhén olajozzuk be a rácsokat.
- A lazacokat vegyük ki a pácból és húzzuk őket nyársra, hogy könnyebben kezelhetőek legyenek, Ez a tálalást és a tunkolást is megkönnyíti majd.
- Tegyük fel a lazacokat a grillre úgy, hogy a nyárs (különösen, ha bambusz nyársat használunk) kilógjon a sütőtérről.
- Süssük 1 percig a halakat, majd fordítsuk meg őket.
- Kenjük le őket a félretett páccal és jöhet az újabb 1 perc sütés.
- A lazacokat rendezzük egy tálra és szórjuk meg őket a felaprított snidlinggel.
- Kínáljuk hozzá a korábban összeállított kék sajtos mártogatóst!
+ 1. tipp: A jó tartás érdekében használhatsz dupla fém nyársat. Ezek sokkal jobban rögzítik az ételeket a helyükön, és a fém segít abban is, hogy garantáltan megsüljön belül is az étel. A még tisztább munka érdekében választhatod a grillkosár és nyárs kombinációt is, amit akár a tálaláshoz is felhasználhatsz, így a grillrácsokról rögtön az asztalra kerülhet az étel!
+ 2. tipp: Ha nagyobb vendégséget vársz, bátran duplázd meg a mennyiséget!