A kofta egy szenzációs keleti fogás, ami legalább olyan ronda, mint amilyen finom. A grillen is könnyen elkészítheted!

Kofta a grillen készítve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Kofta a grillen készítve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • fél db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • fél kk só
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk oregánó
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálba tegyük bele a darált húst, majd adjuk hozzá a lereszelt és kinyomkodott hagymát, fokhagymát.
  3. Ezután jöhet hozzá a só, bors, rozmaring, kömény, oregánó és fahéj.
  4. Kézzel alaposan keverjük össze az egészet.
  5. Vegyük elő a nyársakat és azok végére a kezünkkel nyomkodjunk egy adag húst, hogy egy hosszúkás roládot kapjunk, nagyjából tenyérnyi hosszúságban. Próbáljuk meg egyformára formázni a húst, hogy egyszerre süljenek meg.
  6. Az előkészített nyársakat tegyük fel a grillre és 2-3 percenként forgassunk rajtuk egyet. Amikor körbeértünk, már vehetjük is le.
  7. Pitával, tzatzikivel kínáljuk, de akár tortillába is tekerhetjük sok-sok zöldséggel!