Az édesburgonya egy különleges és rendkívül jól grillezhető köret alapanyag, ami ezúttal egy kevés édesítéssel készül, hogy még emlékezetesebb legyen.

Mézes édesburgonya grillezve

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Mézes édesburgonya grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 4 ek olívaolaj
  • 60 ml méz
  • 60 ml ecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyákat pucoljuk meg és  két evőkanál olajjal kenjük le, majd csomagoljuk be alufóliába. Egy csomagba tegyünk kettő darabot.
  3. Tegyük fel a grillre és 5 percenként fordítsunk egyet rajta. Puhulásig süssük, ez a mérettől függően 30-45 perc is lehet.
  4. Ezután vegyük le és csomagoljuk ki óvatosan, hogy kihűlhessen egy kicsit.
  5. Közben forraljuk fel egy kisebb edényben a mézet, az ecetet és egy csipet sót. Addig forraljuk (3-4 perc), amíg elkezd kicsit sűrűsödni.
  6. Ezután a krumplikat vágjuk fel a kívánt formára.
  7. 1 evőkanál olajjal kenjük le a krumplik felületét, sózzuk és tegyük vissza pirulni a grillre.
  8. Körülbelül 5 perc alatt pirítsuk meg a széleit, majd szedjük ki és azonnal kenjük le a mézes mázzal.
  9. Tálaláskor locsoljuk le a maradék olajjal, egy kevés mázzal és még sózzuk, borsozzuk!