A lazac és a citrusfélék remek párost alkotnak, amit ez a narancsos recept is híven bizonyít!

Narancsos grillezett lazac

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Narancsos grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db lazac filé
  • 4 db narancs
  • 200 g barna cukor
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A lazacokat, bőrös felükkel lefelé fektessük egy nagy alufóliára, majd a narancsok felének levével jól locsoljuk meg. (Négy különálló vagy egy nagy csomagot is készíthetünk.)
  3. Szórjuk rá a cukrot és sózzuk meg bőségesen.
  4. A maradék narancsot karikázzuk fel és ezeket helyezzük a lazac szeletekre.
  5. Zárjuk le az alufólia csomagot és tegyük fel a grillre.
  6. 15-20 perc alatt süssük készre a lazacokat.