A karalábé nem egy gyakori alapanyag a grillen, pedig nagyon is ott a helye.

Nyers és pirított karalábé

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Nyers és pirított karalábé

írta: OFYR Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 1 kk szójaszósz
  • fél kk halszósz
  • 4 db spárga
  • 200 g kimcsi leve
  • 120 g vaj
  • 1 ek szezonális zöldfűszer
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. Az egyik karalábét egészben (a szárától megfosztva) tegyük fel a grillre sülni 30 percre.
  3. Közben a második karalábét pucoljuk meg és vágjuk vékony csíkokra.
  4. Egy tálkában keverjük össze a szójaszószt és a halszószt.
  5. Ebben a szószban mártsuk meg a zöldség csíkokat, majd tegyük félre.
  6. A karalábé leveleket turmixoljuk össze a maradék szójás szósszal, majd adjuk hozzá a zöldfűszereket.
  7. A kimcsi lében olvasszuk fel a vajat a grillen és keverjük alaposan össze a szójás szósszal.
  8. A megsült karalábét vegyük le a grillről és szedjük le a leveleit.
  9. Szeleteljük fel és tegyük vissza egy picit, hogy szép színt kapjanak a szeletek.
  10. Egy kis olajjal lekenve grillezzük meg a spárgákat is, majd ízesítsük sóval, borssal.
  11. A tányérba tegyünk a csíkokra vágott karalábéból, tegyük rá a pirított szeleteket és a spárgát, locsoljuk meg a szójás szósszal.