A cékla telt ízét és színét remekül kiegészíti a zöld saláta és a hozzá járó házi öntet! Finom, őszies és egészséges köret a grillről!

Pirított cékla zöld istennő öntettel

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: 2

Pirított cékla zöld istennő öntettel

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 3 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint só
  • 2 marék zöld saláta
  • 2 db citrom
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • 3 ek snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A céklákat tegyük egyesével alufóliára, locsoljuk meg őket 2 evőkanálnyi olajjal, majd szórjuk meg sóval.
  3. Csomagoljuk be őket és tegyük fel a meleg grillre sülni 40 percre. Ekkor egy villával majd ellenőrizzük, hogy elég puha-e. Ha nem hagyjuk még sülni.
  4. Amíg a cékla sül, készítsük el a zöld istennő öntetet. Ehhez tegyük a joghurtot egy aprítóba és adjuk hozzá a fokhagymát, a snidlinget, a petrezselymet, az egyik citrom héját és 2 evőkanálnyi citromlevet, a maradék olajat, majd ízlés szerint sót, borsot.
  5. Dolgozzuk össze az öntet hozzávalóit és tegyük félre a tálalásig, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Amikor a cékla megsült és egy kicsit elhűlt, pucoljuk meg és vágjuk falatnyi kockákra.
  7. Egy nagy tányérra helyezzük fel a zöldsaláta keveréket, majd erre halmozzuk a pirított cékla darabokat.
  8. Locsoljuk meg egy kevés öntettel, citromlével és szórjuk meg reszelt citrom (vagy narancs) héjjal.

+ 1 tipp: Citrom helyett használhatunk narancsot is vagy a kettő keverékét!