- írta: Peitli Csilla
A cékla telt ízét és színét remekül kiegészíti a zöld saláta és a hozzá járó házi öntet! Finom, őszies és egészséges köret a grillről!
Pirított cékla zöld istennő öntettel
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 3 ek napraforgó olaj
- ízlés szerint só
- 2 marék zöld saláta
- 2 db citrom
- 2,5 dl görög joghurt
- 1 csomag friss petrezselyem
- 3 ek snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A céklákat tegyük egyesével alufóliára, locsoljuk meg őket 2 evőkanálnyi olajjal, majd szórjuk meg sóval.
- Csomagoljuk be őket és tegyük fel a meleg grillre sülni 40 percre. Ekkor egy villával majd ellenőrizzük, hogy elég puha-e. Ha nem hagyjuk még sülni.
- Amíg a cékla sül, készítsük el a zöld istennő öntetet. Ehhez tegyük a joghurtot egy aprítóba és adjuk hozzá a fokhagymát, a snidlinget, a petrezselymet, az egyik citrom héját és 2 evőkanálnyi citromlevet, a maradék olajat, majd ízlés szerint sót, borsot.
- Dolgozzuk össze az öntet hozzávalóit és tegyük félre a tálalásig, hogy összeérjenek az ízek.
- Amikor a cékla megsült és egy kicsit elhűlt, pucoljuk meg és vágjuk falatnyi kockákra.
- Egy nagy tányérra helyezzük fel a zöldsaláta keveréket, majd erre halmozzuk a pirított cékla darabokat.
- Locsoljuk meg egy kevés öntettel, citromlével és szórjuk meg reszelt citrom (vagy narancs) héjjal.
+ 1 tipp: Citrom helyett használhatunk narancsot is vagy a kettő keverékét!