A garnéla porhanyóssága és az érlelt sonka telt íze remekül kiegészíti egymást.

Prosciuttóba tekert garnéla nyárson

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Prosciuttóba tekert garnéla nyárson

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk fekete bors
  • 180 g prosciutto sonka

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. Ha bambusz nyársakat használunk, akkor áztassuk be őket 30 percre meleg vízbe.
  3. A paprikát keverjük ki az olajjal (ha szeretjük a csípőset, használjunk csípős pirospaprikát), majd adjuk hozzá a borsot.
  4. Ebbe a pácba forgassuk meg a tisztított garnélákat.
  5. Minden nyársra húzzunk fel egy garnélát a vastagabb részénél kezdve, majd tépjünk le a vékonyra szeletelt sonkából egy darabot és tekerjük a garnéla köré.
  6. Az így elkészített nyársakat tegyük fel a grillre és süssük őket 3-5 percig, amíg a garnéla húsa szép rózsaszínes opálos, a sonka pedig ropogós lesz.
  7. Előételként azonnal tálalhatjuk.