Klasszikus burger érdekes zöldségkombinációval, ha nem félsz az újdonságoktól!

Pulyka burger avokádóval

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Pulyka burger avokádóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g darált pulykahús
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 szelet sajt
  • 4 db hamburger zsemle
  • 2 db avokádó
  • 2 db csemege uborka

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A pulykahúst sózzuk, borsozzuk., majd készítsünk belőle négy egyforma pogácsát.
  3. Tegyük is fel a grillre és süssük 5-8 percig oldalanként.
  4. Amikor megfordítjuk a húsokat, tegyünk fel rájuk egy-egy szelet sajtot.
  5. Amíg sül a hús, pirítsuk meg a kettévágott zsemléket is.
  6. Az avokádókat vágjuk félbe és egy-egy fél avokádót kenjük a zsemlék alsó részére.
  7. Erre jöhet a szeletekre vágott uborka, majd a hús.
  8. Zsemlével zárjuk le a burgert és azonnal tálaljuk.