Enyhén csípős pulyka burger sok zöldséggel. Gluténmentes változathoz, cseréld le a zsemlét pár salátalevélre és máris kész a finom és egészséges vacsora.
Pulyka burger jalapenóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g darált pulyka
- 1 db jalepeno
- 2 db újhagyma
- 1 ek citromhéj
- 2 ek koriander - őrölt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk olívaolaj
- 1 kk só
- fél kk bors
- 1 db avokádó
- 1 db paradicsom
- 4 szelet sajt
- fél db lila hagyma
- 4 levél saláta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A pulykahúst keverjük össze az apróra vágott jalapenóval és újhagymával, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, a korianderrel, az olajjal és a sóval, borssal.
- Kézzel dolgozzuk össze az egészet, majd formázzunk belőle négy húspogácsát.
- A lila hagymát vágjuk szeletekre és a hússal együtt tegyük fel a grillre sülni.
- A hagymát pirítsuk meg, a húst pedig oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre.
- Amikor megfordítjuk a húst, tegyük rá a pogácsákra a sajtot, majd zárjuk rá a tetőt, hogy megolvadjon a sajt, amíg megsül a hús.
- Az avokádót és a paradicsomot is szeleteljük, majd osszuk el őket egyenlően a burgerek között.
- Ha hamburgerzsemlét használunk, pirítsuk le azokat is fél-fél perc alatt, majd állítsuk össze a szendvicset.
- A húsra halmozzunk a pirított hagymából, az avokádóból és a paradicsomból, majd zárjuk saláta levélbe vagy zsemlébe az egészet.